Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

85 engelli, akülü araçlarına kavuştu

85 engelli, akülü araçlarına kavuştu

Afyon’da hayırseverlerden toplanan paralar ile, 85 engelli vatandaş akülü sandalyelerine kavuştular.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin aracılığıyla, hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan parayla Belçika’dan temin edilen 85 adet akülü araç sahiplerine teslim edildi.

Türkiye’de ilk kez belediye tarafından 85 adet akülü aracın bir anda dağıtımı yapıldı. Araçların teslimi için Atatürk Lisesi bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, belediyenin öncülük ettiği Engelleri Birlikte Aşıyoruz kampanyası takdire şayan olduğunu söyledi.

Akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların yüzündeki mutluluğu görmekten son derece mutlu olduğunu dile getiren Vali İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban?ın bu organizasyonla yerel yönetim güvenirliğini ortaya koyduğunu kaydetti. Bunun yanı sıra hayırsever vatandaşların bu kampanyaya katkılarının gerçekten insanın gözünü yaşarttığını dile getiren İmga, emeği geçen herkese teşekkür ederken, akülü araçlarına kavuşan engellilere de hayırlı olması dileğinde bulundu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da akülü araçları engelli vatandaşlara teslim ederek göreve gelmeden önce verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi. İhtiyacı olan her engelliye akülü araç vermeyi taahhüt ettiğini dile getiren Çoban, “Afyonkarahisar’ın neredesinde yaşarsa yaşasın her engelli vatandaşımıza akülü araç temin etmeye devam edeceğiz. Akülü araç almak için Afyonkarahisar’ın dışında Eskişehir ve Antalya gibi illerimizden de engelli vatandaşlarımız müracaat etti. Kurduğumuz bir komisyonla 85 kişi tespit ettik. Bu araçların temininde belediyenin kasasından bir kuruş harcamadık. Araçların tamamı hayırsever vatandaşlarımızın verdikleri paralarla alındı. İnşallah bundan sonra da engelli vatandaşlarımız akülü araba ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Çoban, akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşlara kazasız, belasız ve engelsiz bir hayat geçirmeleri dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardında Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri 85 engelli vatandaşa akülü araçlarının anahtarını teslim etti.

Bir yanıt yazın