Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Ağrı engellileri mutlu edecek

Ağrı engellileri mutlu edecek

Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün, engelli vatandaşlar için bir yaşam merkezi kuracaklarını açıkladı

Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ kuracaklarını açıkladı.Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapılacağı arsada incelemelerde bulunan Metin Ürgün, böylelikle Ağrı’da büyük bir eksikliği gidereceklerini söyledi.

Özürlü bireylerin yatılı bakım hizmeti almasına yardımcı olacak olan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ mimari projesinin yaygınlaştırılmasının planlandığını belirten Ürgün, “İnşa edilecek olan bu proje ile engelli bireylerin 3’er kişilik 4 yatak odası, oturma odası, mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odası bölümlerinden oluşan toplam 12 kişilik müstakil, tek katlı ve bahçeli evlerde bakımları sağlanacaktır. Halen büyük ve çok katlı binalarda bakım hizmetinin verilmeye çalışıldığı dikkate alındığında, yeni mimari projenin engelli bireylere sunulan hizmetlerin kalitesini önemli ölçüde artıracağını görülmektedir. ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ mimari Projesi dahilinde engelli bireylerin rehabilitasyonu için gerekli olan bireysel ve grup çalışması odaları, iş-uğraşı odaları, fizyoterapi salonu, hidroterapi havuzu gibi birimler bulunmaktadır. Bu birimler aracılığıyla engelli bireylerin var olan yeteneklerinin geliştirilmesine ve sosyal hayata uyumuna yönelik çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engelli bireylere yatılı olarak hizmet vereceklerini ifade eden Metin Ürgün, “Rehabilitasyon merkezlerinde hizmet sunmak amacıyla ‘Engelsiz Yaşam Merkezleri’ planlanmıştır. Bu projelerle engelli bireylerin öncelikle insan onuruna yakışır şekilde bakımına, beslenmesine, korunmasına ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetler sunulmaktadır” şeklinde konuştu.

İnternet Haber

Bir yanıt yazın