Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Konya’da bir kadın, her şeyleriyle ilgilendiği görme engelli eşi ve iki çocuğunun adeta gözleri oldu.

Muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kübra Akbulut (38) ailesinin ilk başlarda görme engelli olduğu olduğu için istemediği İbrahim Akbulut (39) ile yaklaşık 17 yıl önce hayatını birleştirdi.

Akbulut çiftinin bu evlilikten Ümit (16) ve Merve (13) isimli doğuştan görme engelli iki çocuğu dünyaya geldi.

Annesi de görme engelli olan Kübra Akbulut, her şeyiyle ilgilendiği eşi ve iki çocuğunun adeta dış dünyaya açılan penceresi oldu.

-EŞİNİN VE ÇOCUKLARININ GÖRMEYEN GÖZÜ OLDU-

Kübra Akbulut, AA muhabirine, doğuştan görme engelli eşi İbrahim, oğlu Ümit ve kızı Merve ile çok mutlu bir yuvaları olduğunu söyledi.

Eşinin ve çocuklarının görme engelli olmasının, hem onlar hem de kendisi için bir problem oluşturmadığını belirten Akbulut, ”Ben onlara yaşamım boyunca engellerini hiç hissettirmemeye çalıştım. Günlük hayatta dışarıya çıktıklarında sürekli yanlarındayım. Evde de ailemin tüm işlerini ben hallediyorum. Durum böyle olunca kimse halinden şikayetçi değil” dedi.

Çocuklarının genetiksel bir rahatsızlıktan dolayı doğuştan görme engelli olduklarını ifade eden Akbulut, şunları kaydetti:

”Eşim ve çocuklarımda yüzde 90 oranında görme kaybı var. Gün ışığında bu oran daha çok düşüyor. Bu yüzden onlara adeta gözüm gibi bakıyorum. Çünkü ben onları, onlar da beni hayata bağlıyor. Annem görme engelli olduğu için eşim ve çocuklarımın durumunu çok iyi anlıyorum. Günlük yaşamda görme engelli olan ailemin her şeyiyle ilgileniyorum. Eşime ve çocuklarımın bakımı konusunda çok zorluk çekmiyorum.”

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi tarafından yılın babası seçilen İbrahim Akbulut ise, eşinin her konuda kendilerine yardımcı olduğunu, engelli olmalarının kendileri için bir problem olmadığını bildirdi.

-SATRANÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU-

Doğuştan görme engelli Merve Akbulut, anne ve babasının kendileriyle çok ilgilendiklerini, iyi yetişmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ailesinin ve öğretmenlerinin yönlendirmesiyle satrançla ilgilendiğini anlatan Akbulut, ”Geçtiğimiz ay Bursa’da düzenlenen Görme Engelliler Bayanlar Satranç Turnuvasında birinci oldum. Bu başarım bir kez daha neler yapabileceğimi ispatladı. Yaşamım boyunca iyi yerlere gelebilmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan da, dernek olarak yaşantılarından dolayı Akbulut ailesini sürekli üyelerine örnek gösterdiklerini kaydetti.

 

Metin Bolat – AA

Bir yanıt yazın