Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Avrupa'daki Engelliler İçin Temsili Askerlik

Avrupa’daki Engelliler İçin Temsili Askerlik

Avrupa Türk Engelliler Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10-16 Mayıs Tarihlerinde Engelliler İçin Düzenleyeceği Temsili Askerliği Avrupa’dan 18 Engelli Götürecek.

Avrupa Türk Engelliler Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10-16 Mayıs tarihlerinde engelliler için düzenleyeceği temsili askerliği Avrupa’dan 18 engelli götürecek.

Hamburg’da bulunan Avrupa Türk Engelliler Derneği (AVTED), Avrupa’da engelli yurttaşlarımızın maneviyatını güçlendirmek için, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı bir günlük temsili askerliğe Avrupa’dan 18 engelli yurttaşımızı götürecek.

AVTED Başkanı Cemil Çelik, St. Georg semtindeki Lades Restoran’da düzenlediği basın toplantısında, ?İki yıldır bunun için uğraşıyoruz. Türkiye’de yaşayan engelliler için için TSK 9 yıldır 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde yemin törenli, terhis belgeli bir günlük temsili askerlik düzenliyor. TSK bu yıl bizim yaptığımız başvuruyu da değerlendirdi. 18 engelli ve 5 bakıcı ile 13 Mayısta Ankara’da yemin töreninde bizim arkadaşlarımızda asker yemini edip, asker olacaklarö dedi. Olayın manevi boyutunun çok önemli olduğunu söyleyen Çelik, ?Türkiye’de askerlik için ‘vatan borcu’, ‘askerlik yapmayan adam olamaz’ diye sözler var. Bu konunun psikolojik açıdan engelli kardeşlerimiz için çok önemli olduğunu Duisburg’dan derneğimize bir Email gönderen engelliden öğrendim. Çocukken en büyük arzusu askerlik yapmakmış, ama kaza geçirip engelli olunca bu mümkün olmamış. Kaza için aldığı tüm tazminatı Mehmetçik Vakfı’nı bağışlamış. Askerlik yapamama kendisine bir ukde kalmış. Mektubu okurken ağladım ve engellilere bu manevi duyguyu yaşatmak için TSK ile temasa geçtimö dedi.

Avrupa’dan gidecek engelli asker adaylarının masraflarının Türk Hava Yolları, TSK ve Ankara valiliği tarafından karşılanacağını ifade eden Çelik, ?yemin törenin ardından toplu halde Anıtkabir’e gidip, çelenk bırakacağızö dedi.

HAMBURG’DAN DÖRT KİŞİ GİDECEK

Temsili askerlik için Hamburg’dan Ergin Çıplak (24), Uğur Ceylan (30), Serkan Arık (35) ve Günay Akdeniz (42) isimli engelli yurttaşlarımız gidecek. Engelli yurttaşlarımız, şimdiden büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, ?Bir günlüğününe olsa asker kıyafetini giyip, anavatanımız, TSK ve Mehmetçik ile gönül bağımızı göstermek istiyoruzö dediler. Cemil Çelik, TSK’nın istisna yaparak Avrupa’dan gelen engelli askerlere yemin töreni sonrası giyindikleri askeri kıyafeti hediye edeceği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Çelik, artık bunu her yıl tekrarlayacakları önümüzdeki yıl askerlik yapmak isteyen engelli yurttaşlarımızın şimdiden 040-51909255 numaralı dernek telefonundan veya da avted@hotmail.de Email adresinden kendileriyle temasa geçmelerini istedi.

Bir yanıt yazın