Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Cizre’de, 3 yıldır böbreğindeki tümör nedeniyle hastane hastane dolaşan 50 yaşındaki Besna Kültür, Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi’nde birçok başarılı operasyona imza atan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük’e başvurdu. Op. Dr. Başıbüyük, yapmış olduğu cerrahi operasyonla, Kültür’ün böbreğindeki 550 gram ve 10 santimetrelik tümörü aldı.

Böbreğinden 550 gramlık tümör çıkarıldı

Hastanın tanısının daha önceden konulduğunu belirten Op. Dr. Başıbüyük, “Hastamız böbreğini kaybetmek istemediği için hastane hastane hekim arayışı içerisinde bize başvurdu. Biz de teyzemizde böbreğinin tamamını değil yalnızca 10 santimetrelik tümörlü kısmı çıkarabileceğimizi söyledik ve ameliyat ile tümörü çıkararak kalan böbrek kısmını yerinde bıraktık.

Böbreğin tamamen alınmaması özellikle tansiyon ve şekeri olan hastalarda çok önemlidir. Çünkü bu hastalıklara bağlı böbrekler zaten yıpranacaktır. Bu tip hastalarda özellikle sadece tümörü çıkarıp, böbreği yerinde bırakabilmek hastaların tansiyon ve şekere bağlı böbrek yetmezliğine gidişini azaltacaktır” dedi.