Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Bakanlar Kurulu Kararında

“Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılır.” denilmektedir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Öğrenim Ücreti alınmamakta, kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve miktarı Anadolu Üniversitesince belirlenen Öğretim Gideri alınmaktadır. Anadolu Üniversitesi kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrencilerden Öğretim Giderinin de alınmamasına karar verilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını özürlü olduğuna dair “Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelendirmek kaydıyla “Öğretim Gideri”ni ödemeyeceklerdir. Özürlü öğrencilerimiz, özürlü olduğuna dair “Sağlık Kurulu Raporu” ile İnternet başvuru

işlemini yapıp diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.

AÖF büro görevlileri öğrencilerin “Sağlık Kurulu Rapor”larına göre “Öğretim Gideri” ödettirmeden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.