Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde lise öğrencileri tarafından toplanan atık yağlardan elde edilen gelirle alınan akülü engelli aracı ortaokul öğrencisi Emre Çoban’a verildi.
Kumluca Anadolu Lisesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla Sultan Alpaslan salonunda program düzenlendi. Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin şiir okuması ve sunumlar yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten resim ve şiir yarışmasında dereceye öğrencilere ödülleri verildi.

Engelli öğrenciye akülü araç

Kumluca Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Erarslan, yaşanılabilir bir çevre için hep birlikte çevreyi korumak için mücadele etmek gerektiğini söyledi.
Çevre koruma ile ilgili okuldaki çalışmanın sorumluğunu üstlenen kimya öğretmeni Humay Sayan da “Kimya ünitemizde öğrencilerime atıkların çöp olmadığını, geri dönüştürülebileceğini anlatırken atık yağların çöp depolama alanları da sık sık yangınların çıkmasına, lavabo borularına yapışarak tıkanmasına sebep olduğunu ve atık su arıtma tesislerine zarar vererek belediyelerimizin işletme maliyetlerini artırıyor. Bunun için 5 yıl önce atık yağ toplama gibi çevreyi koruyucu çalışmalar başlattık. Topladığımız 5 ton atık yağ sonucunda ilk akülü engelli aracımızı alarak Şehnaz Ertuğ’a hediye ettik. Öğrencilerimiz, öğretmenler ve okul idaremizle 1 yıl içinde ikinci akülü engelli aracımızı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Emre Çoban öğrencimizle buluşturuyoruz” dedi.

Tören bitiminde Kumluca Barbaros Ortaokulu öğrencisi Emre Çoban’a protokol üyeleri tarafından akülü engelli aracı teslim edildi.

DHA