Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Engelli Bireyler İçin Görsel Sanatlar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle düzenlenen yarışmayla engelli bireylerin engellerini kaldırabilecekleri vurgulanacak.

Mayıs ayı içerisinde başlayan yarışma 1 Kasım’da sona erecek. Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan ettiği 3 Aralık’ta da dereceye girenlere ödülleri verilerek seçilen eserler sergilenecek. Yarışma engelli bireylerin yaşama dair umut taşımalarının sağlanmasına, yaşamda var olduklarının gösterilmesine, toplumsal katılımlarının gerçekleşmesine ve “Yapabilirim” duygusunu yaşamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yarışma ve sergi, toplumun engelli bireylere yönelik olumsuz önyargılarının değişmesini, onların da toplumun bir parçası olduklarını anlamalarını ve bulundukları güç koşullara rağmen yaşama tutunmada ne kadar başarılı olabileceklerini göstermelerini hedefliyor.

HaberTürk

Bir yanıt yazın