Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelsiz Çankaya için eylem planı

Engelsiz Çankaya için eylem planı

Çankaya Belediyesi’nce Engelsiz Çankaya Eylem Planı kapsamında belediye teknik personeline ve müdürlük yöneticilerine engelsiz kent mekanı…

Çankaya Belediyesi’nce “Engelsiz Çankaya Eylem Planı” kapsamında belediye teknik personeline ve müdürlük yöneticilerine engelsiz kent mekanı tasarım ilkeleri konusunda “Ulaşılabilirlik Semineri” verildi. Seminerin bir bölümüne katılan engelli vatandaşlar da yaşadıkları sorunları seminer kapsamında yetkililerle paylaştı.

İki ayrı günde yapılan seminere Çankaya Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Etüt Proje ve İmar Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Seminer yöneticisi Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, kişinin bağımsız olarak istediği mekana, bilgi ve hizmete ulaşabilmesi gerektiğini ve bunun temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı.

Atak, tüm vatandaşlardan toplanan vergilerle sadece engelsiz vatandaşların kullanımına yönelik kent mekanı oluşturulmasının gerçek bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Sokakların, caddelerin, engelli vatandaşların dışında, yük taşıyanlar, bebek arabası kullananlar, hamileler, yaşlılar ve çocuklar için de engellerle dolu olduğunu vurgulayan Atak, yapılacak düzenlemelerin herkes için gerekli olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın