Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelsiz Gaziantep'e Büyük İlgi Var

Engelsiz Gaziantep’e Büyük İlgi Var

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğün Çeliktürk, SODES kapsamında hazırlanan ‘Engelsiz Gaziantep’ projesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın SODES projesi kapsamında hazırlanan ‘Engelsiz Gaziantep’ projesinin bu yılın Kasım ayında sona ereceğini belirten Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğün Çeliktürk, projenin SODES kapsamında hazırlandığını söyledi.

“ENGELSİZ GAZİANTEP’TE İKİNCİ DÖNEM KURSLARI BAŞLAYACAK”

Engelsiz Gaziantep projesi ortakları arasında Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ifade eden Çeliktürk, engelli vatandaşların meslek sahibi olmaları için eğitim programı düzenlediklerini açıkladı. Çeliktürk, seminerler düzenleyerek hem engellileri hem de toplumu bilinçlendirdiklerini kaydederek, web tasarımı kursunda 15 kursiyerin eğitim gördüğünü belirtti.

Engelsiz Gaziantep projesi kapsamında modelistlik ve stilistlik kursu da verdiklerini açıklayan Çeliktürk şöyle konuştu: “İlk dönem engelli kursiyerlerimiz mezun oldu, proje kapsamındaki kursların ikinci dönemi için başvuruları aldık ve önümüzdeki günlerde yeni kursların başlayacak. Modelistlik kursumuzda 40, web tasarımında ise 30 kişi olmak üzere toplam 70 kişi eğitim görüyor.”

”ENGELLİLERİN POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLİYOR”

Gaziantep Ticaret Odası’nın Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan ‘Engelsiz Gaziantep’ projesinin engelliler açısından büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Çeliktürk, projeyle engellilere firmalarla görüşme imkânı sunulduğunu belirtti. Çeliktürk, engellilerin potansiyelini değerlendirmek ve bu konudaki eksikliği giderdiklerini de vurgulayarak, engelliler için düzenlenen kurslara yapılan başvuruların kursa katılacakların 3–4 katı daha fazla olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın