Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Karaelmas Mahallesi Şirin Sokak’ta yaşayan malulen emekli Salih ve ev hanımı Aliye Baş’ın tek kızı olan 17 yaşındaki İrem Baş, skolyoz hastalığıyla mücadele ediyor. Hastalığı sebebiyle emekleyerek hayata tutunmaya çalışan İrem Baş, uzanacak yardım elini bekliyor. Annesinin yardımıyla ayakta durabilen lise öğrencisi, hastalığına rağmen güçlükle eğitim gördüğü okulda takdir belgesi aldı. Günlük ihtiyaçlarını ailesinin yardımıyla gideren genç kız, yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Annesi Aliye Baş’ın sırtında gezintiye çıkabilen İrem, yaşıtları gibi gezmek, yürümek istediğini söyleyerek, “Artık her şeyimi kendim yapmak istiyorum. Çarşıya gidemiyorum. Utanıyorum. İdrarımı yapmak istiyorum, her şeyimi annem karşılıyor. Okula giderken çok zor oluyor. Daha iyi bir doktor, daha iyi Hastane istiyorum. Hep doktorlar daha iyi olacağımı söylediler. Ama hiçbir zaman iyi olmadım, hep daha kötü oldu” diye konuştu.

30 bin liraya felçten kurtulacak

“TENEFFÜSTE BİLE OTURUYORUM”
Okulda çok sıkıntılar çektiğini ve arkadaşları gibi teneffüste dışarı çıkıp gezmek, yürümek istediğini ifade eden İrem Baş, “Derslerim çok iyi, hastanelerde çok yatıyorum ama yine de takdir alıyorum. Okula gitmeyi çok seviyorum. Ama okula gitmem çok zor oluyor. Çok sıkıntılar çekiyorum. Okulda ağrılarım çok oluyor. Okula bazen dolmuşla gidiyoruz. Geçen sene servisçi aldı ama bu sene alır mı bilmiyorum. Yürüyemediğim için okulda hiç yerimden kalkamıyorum. Sabahtan akşama kadar oturuyorum. Teneffüse çıkamıyorum, sadece oturuyorum. Dışarıda rahat rahat gezemiyorum. Annem sırtında gezdiriyor beni, utandığım için gezemiyorum. Bende arkadaşlarım gibi dışarıda gezmek, dolaşmak istiyorum” dedi.

“30 BİN LİRAYA FELÇ OLMAKTAN KURTULACAK”
Kızının bugüne kadar 15 kez ameliyat olduğunu ifade eden anne Aliye Baş, kızının tekrar yürümesini ve sağlığına kavuşmasını istediğini dile getirdi. Doktorların ameliyat olmazsa ileride İrem’in felç olacağını söylediğini belirten 45 yaşındaki anne Baş, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kızım doğuştan skolyoz hastası, bu zamana kadar 15 defa ameliyat oldu. Ameliyat olduktan sonra yürüyemiyor. 6 yıldan beri idrarını yapamıyor. Hangi doktora gittiysek ameliyatını üstlenmiyor. Omuriliğinde yapışıklık var. En son bir doktora gittik. Bize skolyoz ameliyatını yapabileceğini fakat 30 bin lira istedi. Ama idrarına bir şey yapamayacağını söyledi. Ameliyatın felç olmasını önleyeceğini söyledi. Doktor ameliyat olmazsa ileride kızımın felç olacağını söyledi. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden çocuğuma yardım etmelerini istiyorum. Kızımın ameliyatını üstlenecek iyi bir doktor, iyi bir hastane istiyoruz. Kızım sekizinci sınıfa kadar yürüyebiliyordu. Omurilikten ameliyat olduktan sonra bu hale geldi. Doktorlar bize çok iyi olacağını söyledi ama ameliyat sonrası kızım yatağa geldiğinde ayakları kıpırdamadı ve idrarını yapamadı. Doktorlar ameliyatı yapamayacağını, çok riskli olduğunu söylüyor. Hangi hastaneye gittiysek bize olumsuz cevap verdiler. Kızımın ihtiyaçlarını hep sırtımda karşılıyorum. İdrarını, banyosunu ben karşılıyorum. Okula ben getirip ben götürüyorum. Servisler engelli olduğu için almak istemiyor. Taksi tutsak paramız yok.”
Aile, uzanacak yardım elini bekliyor.

İHA