Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş
9 yaşında görme yetisini kaybederek zorlu hayat mücadelesine başlayan ve tek başına ayakta kalmaya çalışan 43 yaşındaki Kaya Özkale bugünlerde evinde de rahat oturamıyor.

Evinin kanalizasyon ayakları tıkanan Özkale yetkilerden çözüm bekliyor

İlimizde geçen hafta etkili olan sağanak yağış nedeniyle çoğu vatandaşın evini ve iş yerini su bastı. Sivas halkı yetkililerin de yardımıyla yağmurun açtığı zararı en aza indirmeye çalıştı ancak öyle biri var ki yağmur belki de en çok onu vurdu.

      Yenidoğan Mahallesi’nde oturan ve 9  yaşında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yetisini kaybeden 43 yaşındaki Kaya Özkale evinin kanalizasyon ayağının tıkanması nedeniyle zor durumda kaldı.

Geçtiğimiz kış evini su basan ve birçok eşyası zarar gören Özkale şimdi de kanalizasyonundaki sorun nedeniyle zor günler yaşıyor. Tek başına yaşayan görmek engelli özkale çaresizliğinin giderilmesi için yetkili mercilerden destek bekliyor.

Evini su bastıktan sonra hasar tespiti için ekiplerin  geldiğini söyleyen Özkale tespitin ardından kendisine herhangi bir yardım yapılmadığını ifade ederek, şimdi hem eşyalarının yenilenmesini hem de evinin kanalizasyon probleminin giderilmesini istiyor.

      3 ayda bir aldığı sakat maaşı ile geçinmeye çalışan görme engelli Kaya Özkale kanalizasyon sorununu çözmesi için çağırdığı ekiplerin rögar kapağının çevresinde bulunan betonları kırmasını istediklerini belirterek “Benim gözlerim görmüyor. Aldığım sakat maaşı ile de adam tutup betonu kırdıracak gücüm yok. Yetkililerden sadece yardım istiyorum” şeklinde konuşuyor.

      Özkale’nin yakınları ise yurt dışında ikamet ettiklerini ve kendisine fazla yardımcı olamadıklarını dile getirerek özkalenin mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

 

sivassrt

Bir yanıt yazın