Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Elazığ’da ‘Gören Eller Gençlik Grubu’ tarafından görme engelli bireylere goalball öğretilecek.

 

Ahmet Aytar Spor Salonu’nda bir araya gelen Harput Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile grup üyeleri ‘Görmeyen dünyamıza bir ışık olsun diye goalball’ projesinin başlaması nedeniyle düzenlenen programda goalball maçı yaptı. Maçtan önce birlikte idman yapan grup üyeleri gözlerini kapayarak aynı şartlarda karşılaştılar.

Proje eğitmeni Oktay Kızar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kurdukları Harput Görme Engelliler Spor Kulübü ile kentte görme engelli bireyleri spora alıştırmak, aralarında yetenekli gençlerin bu yeteneklerinin ortaya çıkarılarak başarı kazanmalarını sağlamak, böylece toplum içinde bir farklarının olmadığı düşüncesiyle yaşamlarını sürdürmelerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Projede görme engelli bireylere bu sporun tanıtımının yapılacağı gibi görme engelli sınıfları bulunan ilköğretim okullarının ziyaret edilerek bu tür engelli bireylere ulaşacaklarını belirten Kızar, ‘Bu bireylerin karanlık bir dünyaya hapsedilmesini istemiyoruz. Görme engelli bile olsalar yapabilecekleri, başarabilecekleri çok iş var. Onlar ile sağlam bireyler arasında bir köprü kurarak, işbirliğinde özellikle sportif çeşitli aktiviteler yaparak engellerinin yaşamlarına engel olmamasını sağlamak istiyoruz’ dedi.

Fırat Üniversitesi öğrencisi görme engelli Rukiye Uğur da doğuştan görme engelli olduğunu, 2 yıl önce Gaziantep’ta tanıştığı goalball oynamaya başladığını anımsattı.

Bu sporla farklı şehirlere gidip kendisi gibi yeni arkadaşlar edindiğini, bu durumun da gerek sosyalleşme gerekse özgüven konusunda faydasını gördüğünü anlatan Uğur, ‘Goalball çok zevkli, keyifli bir spor. Görme engelli bireylerin içindeki futbol ateşini söndürecek bir spor’ dedi.

Grup temsilcisi Fırat Ertürkler ise görme engelli bireyler ile bir araya gelip birlikte bir şeyler yapma düşüncesiyle proje hazırladıklarını, proje kapsamında bu sporu tanıtacaklarını kaydetti.

 

ELAZIĞ (A.A)

Bir yanıt yazın