Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

SAMSUN’un Bafra ilçesindeki 19 Mayıs Caddesi üstünde bulunan trafo, görme engelliler için meydana getirilen yürüyüş yolunun ortasında kaldı. Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan, “Bizim o panoya takılmamız, ciddi zararlara hatta yaralanmalara sebebiyet verir. Trafonun bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Bafra Belediyesi’nce taşeron firma ile yürütülen yol yapım ve kaldırım çalışmaları kapsamında, Kavakpınar Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üstüne görme engelliler için yürüyüş yolu yapıldı. Bunun üstüne elektrik trafosu ise yolun ortasında kaldı. Görme engellilerin huzurlu yürüyebilmesi için yapılan, hissedilebilir yüzey yolunun tam ortasındaki elektrik panosunun kaldırılmaması reaksiyon çekti. İlçe sakinleri, engellilerin yürümelerine engel olan yolun yahut panonun yerinin değiştirilmesini istedi. Belediye yetkilileri ise elektrik dağıtım şirketi yetkilileriyle görüşüp, trafonun kaldırılmasını ya da başka alana taşınmasını istediklerini belirtti.

Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirterek, “Biz o sarı çizgiler aracılığıyla yürüyebiliyoruz. Ayağımızla ve sopamızla sarı çizgiyi kontrol ederek, ilerliyoruz. Bizim o panoya takılmamız, ciddi yaralanmalara sebebiyet verir. Belediye ekiplerimiz, hepimiz için iyi hizmetlere de imza attı; ama bu tamamen ‘Yaptık, oldu’ mantığıyla olmuş. İlçede 2 bin 80 adet görme engellimiz var. Trafonun kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.