Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Kemik gelişimi bozukluğu nedeniyle doğuştan iki bacağı olmayan Mahsun Yıldırım, kendisi için okulda yapılan düzenlemeler sayesinde eğitimine devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kemik gelişimi bozukluğu nedeniyle doğuştan iki bacağı olmayan Mahsun Yıldırım, kendisi için okulda yapılan düzenlemeler sayesinde eğitimine devam edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlköğretimi zor koşullarda ancak iyi dereceyle tamamlayan Mahsun’un (13) ailesi, çocuklarının liseye gidebilmesi için yaşadıkları Bayraklı ilçesinde okul arayışına girdi. Okullarda kimi zaman sınıfların üst katta oluşu, kimi zaman rampa eksikliği, servis olmayışı gibi sorunlarla karşılaşan aile, avukat olmak isteyen oğullarının eğitimine devam edebilmesi için Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çağrısına kulak veren Gümüşpala Endüstri Meslek Lisesi yönetimi, kendi imkanları ve hayırseverlerin desteğiyle okulda bazı değişiklikler yaptı. İlk olarak birinci katta bulunan toplantı salonunu sınıfa dönüştüren Okul Müdürü Ata Türkeli, okul girişi ve içine yaptırdığı rampalar aracılığıyla Mahsun’un okul içinde dolaşmasını da olanaklı hale getirdi. Mahsun için hazırlanan engelli tuvaletinin tamamlanması ve servis temin edilmesiyle aileye Mahsun’un okula başlayabileceği haberi iletildi.

Okulun ilk gününde annesiyle birlikte okula gelen Mahsun Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci katta sınıf hazırlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, yapılan düzenlemeler sayesinde artık önceki yıllarda olduğu gibi annesiyle okula gelmesinin gerekmediğini, okula kendi başına gidip gelebileceğini söyledi.

En çok bilgisayarda zaman geçirmeyi sevdiğini, ancak evde bilgisayarı olmadığı için buna pek fırsat bulamadığını anlatan Mahsun, avukat olmayı çok istediğini dile getirdi. Mahsun Yıldırım, ”Yürüyemediğim için her işi yapmam zor ama avukat olmayı çok istiyorum, bu yapabileceğim bir şey” diye konuştu.

Anne Hatice Yıldırım ise özellikle ilköğretimin ilk yıllarında her gün sırtında götürdüğü ve tüm gün okulda beklediği oğlunun liseye devam etmesiyle evde büyük sevinç yaşandığını ifade ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul yönetimine gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Üç çocuğundan ikisi genetik olduğu düşünülen kemik gelişimi yetersizliği nedeniyle özürlü olan anne Yıldırım, ”Biz, maddi imkansızlıklara rağmen elimizden geleni yapıyoruz, bizden sonrası ne olacak diye de endişeleniyoruz. Bu nedenle oğlumun eğitimine devam edebilmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Okul Müdürü Ata Türkeli de AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldaki olanaklarla hayırseverlerin desteklerini birleştirerek kısa sürede gerekli düzenlemeleri tamamladıklarını ve okulun ilk gününe yetiştirdiklerini belirtti.

”Mahsun’un yüzünün artık mahzun olmadığını” ifade eden Türkeli, ”Mahsun’un mutluluğu bizi de mutlu etti, o okulumuzun çiçeği oldu” diye konuştu.

Zaman

Bir yanıt yazın