Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Niğde’de, doğuştan kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan 17 yaşındaki ikizler Veysel ve Ömer Faruk Göktaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan “demokrasi nöbeti”ne katılıyor.

Yatalak ikizler demokrasi nöbetinde

Cumhuriyet Meydanı’nda ailelerinin dizayn ettiği yataklı minibüste kalan kardeşler, yatalak olmalarına rağmen her gün akşam saatlerinden sabah ezanına kadar yaklaşık 8 saat demokrasi nöbetine destek veriyor.

Engeli nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ve duygularını bir cümle ile paylaşan Veysel Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanıma desteğe geldim, sabaha kadar buradayım. Allah’ım zeval vermesin” dedi.

Gözlerini kırpmadan nöbet tutuyorlar

Anne Zülfiye Göktaş (40), dört çocuğundan ikisinin doğuştan engelli olduğunu, çocuklarının yüzde 100 engelli ve tamamen bakıma muhtaç bir hayat sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine demokrasi meydanına destek olmaya geldiklerini, engelli ikizlerinin de kendilerine katıldığını aktaran Göktaş, şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanımız ‘bitti’ deyinceye kadar ayrılmayacağız. Engellerine rağmen buraya gelip destek vermek onları çok mutlu ediyor. Çocuklarım da istiyor, kendimiz de istiyoruz, hep beraber sonuna kadar destek vereceğiz. Kimileri, insanlar evinde yatarken, uyurken engelli çocuklarım sabaha kadar gözünü kırpmadan burada bizimle beraber nöbet tutuyor. Allah devletimizden razı olsun, devletimize zarar vermesin, biz sonuna kadar devletimizin yanındayız.”

“Bu hükümet zamanında engellileri insan yerine koydular”

Baba Erdoğan Göktaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa davet ettiği gün çocuklarıyla ailece nöbete geldiklerini belirterek, “Onlar istedi gelmeyi, neden? Çünkü bu hükümet zamanında engellileri adam yerine, insan yerine koydular. Burada sadece Recep Tayyip Erdoğan’a değil, ülkeye yapılan bir hareketti. Ne oldu? tanklar yürüdü, insanlar ezildi, kurşunlandılar. Cenab-ı Allah, vatana milleti zeval vermesin, Allah bildiği gibi yapsın.” diye konuştu.