Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Kırşehir'de evde sağlık hizmeti

Kırşehir’de evde sağlık hizmeti

Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, ‘Evde Bakım Birimi’ kurarak faaliyetlere başlandığını bildirdi.

Kırşehir’in Kaman İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, başlattığı bir çalışma ile yaşlı, yatalak ve engelli hastalara evlerinde ücretsiz tıbbi destek vermek amacıyla Devlet Hastanesi bünyesinde ‘Evde Bakım Birimi’ kurulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın Evde Bakım Hizmetleri Yönetmeliğine uygun olarak başlatılan çalışmanın ilk uygulaması Kaymakam Abdullah Küçük’ün başkanlığında Kaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Can, Toplum  Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Ergin Ayas’ın katılımıyla başlatıldı. Kaymakam Küçük’ün başkanlığında gerçekleştirilen çalışmayla, Hacıpınar ve Yeni Mahalle muhtarları ile birlikte mahallelerindeki yatağa mahkum hastalar ziyaret edilerek hem moral verildi, hem de projenin tanıtımı  yapılarak  yardımcı olunacak konular anlatıldı.

Kaman ilçe merkezindeki yatalak, engelli ve günlük tıbbi bakıma muhtaç insanlara sosyal güvencesine bakılmaksızın hizmet verileceği bildirildi. Hasta ve yaşlı insanlara yapılan ve duygulu anların yaşandığı ziyaretler sonrasında çalışma hakkında bilgi veren Kaymakam Abdullah Küçük,  “Bu hizmetteki amaç sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve  ailelerine  tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlamak. Özellikle yaşlı yatalak ve engelli vatandaşlarımıza yönelik rutin muayene, enjeksiyon, pansuman ve beslenme gibi hizmetleri Kaymakamlığımız tarafından Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Birimi sayesinde günlük olarak takip altına alıp, hastanın genel durumunu gözlemlemek, gerek duyuluyorsa üst tedavi kuruluşlarına sevkini sağlamayı hedefliyoruz.

Konuyla ilgili olarak bundan 1,5 ay önce Belediye Başkanımız Erhan Talu ve Yeni Mahalle Muhtarımız Doğan Bor’unda bulunduğu bir heyetle yaşlı, sakat ve yatalak vatandaşlarımızı ziyaret sırasında gördük ki bazı vatandaşlarımız hastalarına tedavi uygulayabilmek için ya taksi tutup hastalarına ve kendilerine eziyet vererek hastaneye götürüyorlar yada özel kişilerden ücret karşılığı enjeksiyon gibi hizmetleri satın alıyorlar” dedi.

Ziyaret sırasında vatandaşların ilgisini ve dikkatine çeken projeyi desteklediklerini belirten hasta yakınları ise çalışmanın çok önemli bir hizmet olduğunu ve devleti yanları görmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bir yanıt yazın