Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Rulmanlı tekerleklerde farklı yönlerde hareket esası ile az sürtünme ve daha fazla devir yapılması sağlanmaktadır. Bu bakımdan rulmanlı olarak üretimi yapılan tekerleklerde maksimum verim alınabilmesi adına özel sistemler ile avantaj yaratılmaktadır. Tekerlek satın alacak kişiler için rulmanlı seçenekler hem caziptir hem de bol seçenek sunmaktadır.

Rulmanlı tekerlek modelleri nelerdir?

Rulmanlı tekerlek modelleri arasında üretim malzemesine göre farklılıklar bulunmaktadır. Bu kapsamda rulmanlı olarak üretimi yapılan tekerlekler arasında döküm, poliüretan ve poliamid gibi farklı malzemeler kullanılmaktadır. Bu çeşitlilik, beklentilere uygun, rulmanlı teker kullanılmasını sağlar. Kullanıldığı alanlarda sessiz ve pratik bir kullanım sunan tekerleklerde hareket tipindeki farklılıklar da esneklik sağlamaktadır.

Rulmanlı tekerlekler nasıl seçilir?

Rulmanlı tekerlek satın alacak kişiler tek olarak yedek tekerlek alabilir. Ayrıca sıfırdan bir tekerlekli sistem oluşturulacağı zaman set rulmanlı tekerlek de alınabilir. Seçim sırasında her tekerleğin özelliklerine dikkat edilmelidir. Tekerleklerde taşıma kapasitesi, bağlantı seçenekleri, malzemeler, hareket tipi ve yerden yükseklik gibi kriterler bulunmaktadır. Bu nedenle tekerleklerin kullanılacağı alana göre doğru seçim yapılması ise rulmanlı modellerden maksimum verim alınabilmektedir.

Rulmanlı tekerlek özellikleri nelerdir?

Rulmanlı tekerleklerde 80 mm ile 200 mm arasında farklı teker çapları bulunmaktadır. Teker malzemesinde kullanılan çeşitli maddeler, tekerleklerin farklı özelliklerde olmasını sağlamaktadır. Daha dayanıklı bir model isteyenler poliamid gibi seçenekleri değerlendirebilir. Daha esnek ve yumuşak bir tekerlek için ise kauçuk modeller tercih edilebilmektedir. Tekerleklerde ayırt edici bir diğer özellik ise hareket tipidir. Dönerli tekerleklerin kullanıldığı modellerle birlikte frenli ya da sabit tekerlekler de rulmanlı olarak üretilmektedir.

Rulmanlı tekerlekler nasıl monte edilir?

Tekerleklerde kolay montaj yapılabilmesi adına özel bir üretim gerçekleştirilmektedir. Genellikle tablalı olan modellerde tablodaki cıvata yerlerinden ayaklara sabitleme yapılması yeterli olmaktadır. Doğru bir tekerlek modeli seçildiği takdirde her bir cıvata yerinden ideal uzunlukta ve ölçülerde vida bağlanarak montaj işlemleri tamamlanabilir. Sadece tekerlek değişimi yapılmak istendiğinde ise tekerleklerin ortasında yer alan cıvatanın çıkarılarak tekerleğin değiştirilmesi yeterli olmaktadır.

Rulmanlı tekerlek nerelerde kullanılır?

Rulmanlı modeller hızlı ve dayanıklı bir kullanım sunduğu için medikal alanlarda yaygın bir şekilde yer bulmaktadır. Bununla birlikte sedyeler, sanayi alanındaki ürünlerde, sehpalar, taşıma arabası, servis arabası, market arabası, tezgahlar rulmanlı teker kullanımı için idealdir.