Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Resmi işlemlerin büyük bir çoğunluğunun dijital ortama aktarılmasıyla birlikte vatandaşlar, birkaç dakika içerisinde e-devlet aracılığıyla hem sorularına yanıt bulabiliyor hem de bizzat kurumlara giderek yapılması gereken işlemler için bu zahmetten kaçınmış oluyorlar. Engelli maaşı sorgulama işlemi de bu anlamda e-devletin vatandaşlara sunduğu kolaylıklardan yalnızca bir tanesi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ENGELLİ MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sorgulama işlemine başlamadan önce öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayıp ilgili sorgulama sayfasını açın.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

Daha sonra karşılaşacağınız sayfanın altındaki mavi renkli kutucukta yer alan “Kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklayın.

Kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıkladıktan sonra karşınıza yukarıdaki e-devlet kimlik doğrulama sayfası çıkacak. Bu sayfadaki T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi boşluklarını doldurarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Halihazırda e-Devlet şifreniz mevcut değilse sorgulama işlemi gerçekleştirebilmek için herhangi bir PTT merkezinden kimliğinizi ibraz etmek suretiyle size özel olarak belirlenen e-Devlet şifrenizi belirli bir ücret karşılığında temin edebilirsiniz.

Şifrenizi unuttuysanız, kimlik doğrulama ekranındaki “Şifremi unuttum” butonu aracılığıyla şifre yenileme adımlarını takip ederek şifrenizi yenileyebilirsiniz. Eğer daha önceden sisteme cep telefonu numaranızı kaydettiyse şifrenizi yenileyebilirsiniz. Aksi halde şifre yenileme işlemi gerçekleştirilemez, yeni bir şifre almak için tekrardan herhangi bir PTT merkezine gidip şifre satın alma talebinde bulunmak gerekir.

E-devlet şifresinin dışında alternatif bir yöntemle sisteme giriş yapmak için T.C. kimlik kartı, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı seçeneklerden birini kullanabilirsiniz.

Sisteme girişinizi tamamladıktan sonra şayet hakkınızda bulunan bir engelli aylığı ya da sosyal yardım bilgisi mevcut değilse yukarıdaki uyarıyla karşılaşırsınız. Halihazırda engelli aylığından faydalanıyorsanız aynı ekrandan maaşınızın tutarı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kimler engelli maaşı alabilir?

Engel oranı yüzde 40’ın üzerinde olanlar (Alınan maaşın tutarı engel oranının artmasıyla doğru orantılı olarak artış gösterir.)
Engelli kişinin engel oranı yetkili hastanelerde belgelenmelidir.
18 yaşından küçük engelli vatandaşların maaşı ailelerine ödenir.