Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan ‘Özürlü Memur Seçme Sınavı’ (ÖMSS) içinbaşvurular alınmaya başlandı. Başvuru yapan ilköğretim mezunu engelliler, sınava girmeden kurayla memur adayı olabilecek. Lise, ön lisans ve lisans mezunu engelliler de 29 Nisan tarihindeki sınavda memur adayı olabilmek için ter dökecek. ÖMSS’ye katılmak isteyen adaylar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapacak.

Aliağa belediyesi, ÖMSS’ye başvuracak yurttaşlar için başvuru ve ulaşım desteği verecek. Aliağa Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi ön kabul ve taahhüt beyan belgelerinin toplu olarak doldurulmasını sağlayacak. Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin desteğiyle, sınava başvuracak olanlara her türlü destek verilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ÖMSS’na Aliağa’dan başvuracak olan vatandaşlara Aliağa belediyesi tarafından her türlü kolaylığın sağlanacağını, bu kapsamda İzmir’e ücretsiz ulaşım olanağı sağlanacağını açıkladı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Başkan Oğuz, ÖMSS’na koşulları uyan tüm engelli yurttaşların katılmasını isteyerek, “Aliağamızda yaklaşık 6 bin engelli yurttaşımız var. Engelli yurttaşlarımızın kamuda iş fırsatı bulması için bu sınav ve kura süreci bir fırsat. Başvuru şartları uyan Engelli vatandaşlarımız bu önemli fırsattan yararlanmak için mutlaka başvurularını yapmalı. Konu ile ilgili Belediyemiz girişindeki engelli koordinasyon merkezimizden kapsamlı bilgi alınabilir. Belediye olarak İzmir’deki işlemler için araç desteği sağlayacağız. Aliağa’daki başvuru süreçlerinde de engelli yurttaşlarımıza her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

NASIL BAŞVURULACAK?

Özürlü vatandaşlarımız http://www.osym.gov.tr/ adresinden aday başvuru formunu doldurup renkli çıktısını alacak. Formekine Sağlık Kurulu Rapor Fotokopisi, Kimlik Fotokopisi, Diploma Fotokopisi ve varsa Özürlü Kimlik Kartı fotokopilerini ekleyerek 2 mart tarihine kadar şahsen Gazi Bulvarı No:97 Çankaya İZMİR adresindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne başvuru yaparak Ön kabul ve taahhüt belgesini dolduracak. Aliağa Belediyesi ulaşım desteği vererek, 29 Şubat Çarşamba günü saat 09.00’da başvuru yapacak vatandaşları toplu olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne götürecek. Daha sonra belgelerle birlikte Aliağa’da okullarda bulunan ÖSYM başvuru bürolarına kayıt başvurusu yapılacak.

SINAV 29 NİSANDA İL MERKEZLERİNDE YAPILACAK

ÖMSS; genel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve zihinsel engelliler olmak üzere 4 grupta yapılacak.Başvurular 2 Mart Cuma mesai bitimine kadar devam edecek. Başvuru yapacak olan adayların en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Başvuru yapacak olan ilköğretim mezunlarının yerleştirme işlemi, kura ile ÖSYM tarafından yapılacak.Lise, ön lisans ve lisans mezunu özürlüler de 29 Nisan tarihinde 81 il merkezinde yapılacak sınava tabi tutulacak.

Günaydın Aliağa