Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Adıyamanlı ressam Ayşe Işık (21), ayağıyla yaptığı resimlerden oluşan kişisel resim sergisi açtı.

Işık, Adıyaman Üniversitesindeki serginin açılışında, iki kolunu küçük yaşta kaybetmesine rağmen hayata dört elle sarıldığını belirtti. Eğitim hevesini hiçbir zaman yitirmediğini, köyünde okul olmadığı için kilometrelerce yol katederek eğitimini tamamladığını ifade eden Işık, ”Engelli arkadaşlarıma mesajım, azimli olsunlar ve umutlarını kaybetmesinler. Resim yapmaya küçüklüğümden beri hevesliydim. 6 yıldan beri resim yapıyorum. Bu bütün engelli arkadaşlarıma ve engelsiz arkadaşlarıma örnek olsun” dedi.

Vali Ramazan Sodan ise Ayşe Işık’ın resimlerinin gayet güzel olduğunu, bunun azmin başarısı olduğunu ifade etti.

Işık’ı çok takdir ettiklerini dile getiren Sodan, ”Bir tabloyu da ben alacağım. Böyle çalışmaya devam etmesini tavsiye ediyorum. Sergisi dolayısıyla kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de Ayşe Işık’ın örnek bir insan olduğunu, önemli olanın insanın beyninde engel olmaması olduğunu ifade etti.

İnsanların kendilerine verilen nimetlerin farkında olması gerektiğini vurgulayan Rektör Gönüllü, ”Burada örnek bir insan görüyoruz. Burada insanların kendilerine verilen nimetlerin iyi bilinmesi gerektiğini Ayşe kızımız sayesinde öğreniyoruz” diye konuştu.

Sergide ayağıyla resim yapan Ayşe Işık’ın, 5 yaşında iki kolunu ekin biçme makinesine kaptırarak kaybettiği bildirildi.

Işık’ın 15 resimden oluşan sergisi 3 gün boyunca gezilebilecek.

Star