Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Türkiye bulunduğu stratejik konum açısında de siyasi ve askeri olarak değil artık ticaret hayatında önemli noktalardan biri. Orta doğu ve Asya’ya açılan kapılarıyla birçok firma için hem yönetim hem de geçiş yeri olarak görülen Türkiye, dünya ticaret devleri tarafından merkezi üs olarak kullanılıyor. Birçok firma Orta Doğu ve Arap ülkelerinde ki fabrikalarını Türkiye üzerinden kontrol edip buradan yönlendiriyor.

Bu firmalardan biri de dünyaca ünlü içecek markası olan Pepsi’dir. Pepsi bugün dünya üzerinde 100’den fazla ülkede faaliyet gösterirken kendi bünyesinde de 100 farklı markayı barındırıyor. Dünyada içecek sektöründe 2. konumda olan Pepsi gelecek yıllarda bir Türk’e emanet edilecek. Dünyanın en etkili iş kadınları arasında yer alan Ümren Beba 5 yıl öncesinden Pepsico’nun Doğu Akdeniz İş Birimi Genel Müdürüyken Pepsico’nun CEO’su Indra Nooyi Beba’nın önümüzde ki yıllarda CEO olabileceğinden bahsetmişti.

Aradan geçen 3 yılın ardından PepsiCo AMEA (Asya-Orta Doğu-Afrika) bölgesinden sorumlu İnsan Kaynakları Başkanı pozisyonuna atanan Ümran Beba böylece CEO olmaya bir adım daha yaklaşmış oldu. Haber oku ve Fortune Global tarafından 3 yıl dünyanın en etkili 50 kadını arasında yer alan Beba böylece büyük bir başarıya daha imza atıyor.

PepsiCo’nun CEO’sunun önümüzde ki yıllarda bir Türk olması beklenirken bilindiği gibi Coca Cola’nın CEO’su da bir Türk. İş hayatında etkili koltuklara sahip olan Türklerin ticaret hayatına yön veren güçleriyle dünyada adlarından söz ettiriyor. Türk ekonomisinin bunda nasıl etkileneceğini ise internetten haber oku ile öğrenebilirsiniz.