Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Ülkemizde yıllar geçtikçe artan teknolojinin bir ürünü olan internet, güvenli ve kolay ulaşılabilir bir hale gelmiştir. Hızlı ve kesintisiz bir internete sahip olmak eskiden bir seçim iken günümüzde hemen hemen zorunlu hale gelmiştir. Gerek okulların uzaktan eğitime geçmesi gerekse evden çalışma sebebiyle ev internetinin hızlı ve güvenli olması kullanıcıların önceliği haline gelmiştir.

 Türksat tarafından işletilmekte olan Kablonet, her şeyiyle kendi KabloTV fiber optik altyapısını kullandığı için kesilme, donma, yavaşlama gibi sorunlar olmadan kullanıcılarına internet sağlayabilmektedir. KabloTV’in en büyük artılarından biri olan Türksat uyduları, aile içi kullanıma uygunluk açısından da önem arz etmektedir.

 

 Kablonet Güvenli mi?

 

 Özellikle çocukların internet kullanımının artmasıyla birlikte, ev içi internetin güvenli olması oldukça önemlidir. Yasaklı sitelerden ve zararlı içeriklerden çocukları uzak tutabilmek için güvenlik ağ ve önlemlerini üst seviyede tutan Kablonet fiber altyapısı sayesinde hızlı bir internet deneyimi sunmaktadır. Özellikle okul derslerinin online olmasıyla bu özelliğin önemi oldukça artmaktadır çünkü başka internet sağlayıcılarında, internetin kullanılacağı ders saatlerinde aksama yaşanabilmektedir.

 Hem güvenlik hem de kullanım rahatlığı açısından tercih edilebilecek olan Kablonet, çocuklarını internetin zararlı etkilerinden korumak isteyen ebeveynler için kullanışlı olmaktadır.

 Kablonet Servisleri Nelerdir?

 

 Kablonet yalnızca bir internet sağlayıcısı değildir. Kabloses ve KabloTV gibi iki ayrı servisi daha olan Kablonet bir evin hemen hemen her ihtiyacını görebilecek şekilde yapılandırılmıştır. Aile içi kullanıma uygun şekilde paketler oluşturan KabloTV sayesinde çocukların ilgisini çekebilecek sinema ve belgesel kanallarına kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda spor paketleriyle de ilgi çeken KabloTV ev içinde herkesin beğenisini toplayacak kanal servisleri vermektedir. Türksat Kablonet aynı zamanda güvenli internet, statik ip, uyku yok, nitro ve nitro plus gibi servislerle internet dünyasında sizlere kolaylık sağlayacak alternatif hizmetler sunmaktadır.

 

 Ayrıca kablonet servisleri arasında sayılabilecek olan Kabloses sayesinde, aramaların ve telefonun kontrol edilebilmesi de sağlanmaktadır. Evden çalışma döneminde çok kullanışlı olan tele konferans, numara yönlendirme, numara gizleme gibi birçok özelliğe sahiptir. Oldukça uygun fiyatlara ulaşılabilecek olan KabloTV ve KabloSes servisleri sayesinde KabloNet günümüzün yükselen değerdeki internet sağlayıcısıdır.

 

 Kablonet Alt Yapı Sorgulama

 

 Bütün bunlardan sonra, güvenli internet ve diğer kullanışlı servislerin kullanımı için elbette yapılması gereken şey Kablonet başvurusudur. Fiber alt yapı bulunan hemen hemen her alanda Kablonet servisi de bulunmaktadır. Alfabetik olarak sıralamak gerekirse; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak illerinde Kablonet alt yapısı bulunmaktadır. Yine de kesin ve doğru bilgi için, internet sitesinde bulunan internet alt yapı sorgulama ekranının kullanılması önerilmektedir.

 

 Alt yapının olduğu durumlarda tek bir telefonla başvurulabilen Kablonet’in iletişim numarası ise 0850 888 333’tür. Belirtmekte fayda var; fiber internet bulunmadığı takdirde ADSL, Yalın DSL ya da vDSL hizmetleri de kablonet tarafından sağlanmaktadır.

 

 Kablonet Kampanyaları

 

 Pandemi dolayısıyla online eğitim, evden çalışma ve bunun haricinde ev içi internet kullanımına ihtiyacın artmasıyla birlikte herkesin internet ihtiyacı olmuştur. Uygun fiyatla birçok kişinin erişimine kolaylık sağlayan kablonet hem güncel kampanyaları sayesinde hem de şehit yakınları, gaziler ve aileleri ve engelli tarifeleriyle göz doldurmaktadır.

 

 Engelli tarifelerde %25 indirim sağlayan Kablonet, engelliliği kanıtlayan tek bir belgenin ibrazıyla engelli vatandaşlara internet erişimini çok uygun fiyata sağlamaktadır. Firmanın bu politikası birçok kesim tarafından takdir edilmektedir.

 

 Hem paket tarife seçenekleri hem de kullandığın kadar öde tarifesi sayesinde her ihtiyaca çözüm sunan Kablonet, KabloTV ve KabloSes paketleriyle birlikte de tercih edilebilmektedir. 12 ve 24 aylık taahhütlü tarifeler dışında aylık kullanım da sağlayabildiğinden Kablonet kullanıcılar tarafından öncelikle tercih edilmektedir.

 

 Kablonet Hız Testi

 

 İnternet kullanımında en önemli ögelerden olan hız, şeffaf bir şekilde Kablonet internet sitesi üzerinden ölçülebilmektedir. Standart hız ölçümünün yanı sıra ping ölçümü de yapılabilmektedir. Ping ölçümü sayesinde internet üzerinden oyun oynayan kullanıcıların da verilerin ne kadar hızlı iletildiği konusunda bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.

 

 Upload yani yükleme hızı, download yani indirme hızı ve Mbps yani saniye başı megabitin de ayrı ayrı ölçülebildiği hız testleri sayesinde internet kullanıcılara şeffaf bir şekilde hizmet verilmektedir. Bu bilgiler ışığında internet hızının yavaşlaması halinde gereken teknik destek Kablonet tarafından kullanıcılarına verilmektedir. Gerek çağrı merkezi gerekse saha çalışanlarının becerisi sayesinde her türlü soru ve sorunda donanımlı bir muhatap bulabilen Kablonet kullanıcıları, hızlı ve güvenli internetin keyfini sürmektedir.