Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation

Görme engelli çift tüm engelleri aşarak evlendi

Aşkın engel tanımadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan 45 yaşındaki Şeref Ali Ayhan ile 41 yaşındaki Aylin Yıldız, tanışıp birbirlerine aşık oldular ve evlenmeye karar verdiler.

Arkadaşları vasıtası ile tanışan çift, yaklaşık 8 ay süren arkadaşlıkları sonrasında ailelerinin de onayını alarak dünyaevine girdi.

Çifti en mutlu günlerinde Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Zehra Koç, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkan Vekili İbrahim İşçi ile yakınları yalnız bırakmadı.

Spina bifida nedir?

Spina bifida, ‘bölünmüş omurga’ olarak tabir edilebilir. Nöral tüp defektleri (NTD) adı verilen ciddi doğum kusurları sınıfından biridir. Normalde kasları, omuriliği ve omurilik sinirleri ile birlikte omurgayı oluşturan embriyonun arka yüzeyinin katlanmasının anormalliğidir şeklinde yorumlanabilir. Bu anormallik nedeniyle, büyüyen embriyo normal gelişmez ve omurilik ve sinirler, kaslarla çevrili bir kemik kanalının içinde olmak yerine sırt yüzeyinde ortaya çıkar. Bu, omurilik ve sinirlerin kolayca zarar görebileceği anlamına gelir.

Hidrosefali nedir? Teşhisi ve tedavisi nasıl yapılır?

Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının (BOS) birikmesinden kaynaklanan beyin boşluklarının (ventriküller) anormal büyümesidir. Genellikle vücut, BOS’un sabit bir dolaşımını ve emilimini korur. Tedavi edilmeyen hidrosefali, beyin hasarına veya ölüme neden olabilir. Tedavisi yoktur, ancak hidrosefali ameliyatla tedavi edilebilir. BOS, beyin tarafından yapılan ve emilen berrak bir sıvıdır. BOS, serebroventriküler (beyin boşluğu) sistemi ve daha sonra beyni ve omuriliği çevreleyen subaraknoid boşluk boyunca dolaşır. Beyni ve omuriliği korumaya ve beslemeye hizmet eder.