Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelli ve hasta bireylerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı üretilen banyo wc sandalyeleri, klasik tekerlekli sandalyelerin alt kısmına klozet yerleştirilerek halk tabiriyle “klozetli tekerlekli sandalye” modelleridir.

Engelli ve Hasta Banyo Tuvalet Sandalyesi Çeşitleri

Klozetli tekerlekli sandalye modelleri refakatçi kullanımlı banyo wc sandalyesi ve refakatçi kullanımsız banyo tuvalet sandalyesi ve hem refakatçi hemde refakatçi kullanımsız hasta ve engelli banyo tuvalet sandalye modelleri olmak üzere 3 ana gruba ayrılır.

Refakatçi kullanımlı banyo tuvalet sandalye modelinde kullanıcı tekerlekli tuvalet sandalyesini kendi başına hareket ettiremez. Bu model ürünleri el ve kol beceresi olmayan engelli ve hasta bireyler için kullanılır. Refatçi kullanımsız klozetli tekerlekli sandalye modellerinde ise kullanıcı kendi başına banyo wc sandalyesini tuvalete yada banyoya sürerek ihtiyacını görebilir.

Banyo wc sandalyeleri yapıları gereği ıslak zemine dayanıklı, kolay silinebilen, temizlenen ve kolay kuruyabilen malzemeden yapılmıştır. Aynı şekilde banyo wc sandalyelerinde bulunan “klozet” bölümü anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

Banyo wc sandalyelerinin genişlikleri kullanılacakları alan banyo tuvalet gibi dar kapılı alanlar olduğu için ürünlerin genişliği banyo wc kapılarından rahatlıkla sığacak şekilde ayarlanmıştır.

Banyo Tuvalet Sandalyesi Fiyatları

Her üründe olduğu gibi banyo tuvalet sandalyelerinde fiyat satın alınacak ürünün markasına, kalitesine ve özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte banyo wc sandalyelerinin fiyatları 300 TL den başlayıp 2.500 TL ye kadar satılmaktadır.

Banyo tuvalet sandalyesi Sut Kodu

Engelli ve hasta banyo tuvalet sandalyeleri SGK kapsamında geri ödemesi olan medikal ürün statüsündeki ürünlerdir.

Banyo wc sandalyeleri için SGK 750 TL ödeme yapmaktadır. Banyo tuvalet sandalyesi Sut kodu: 100073

Onlarca farklı modeli olan Banyo tuvalet sandalyesinden birini Ankara’da bulunan mağazamıza gelerek beğenip satın alabilir, yada iletişim numaramızdan Gold Medikal müşteri temsilcilerini arayarak sipariş verebilirsiniz.