Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ömer Çöteli, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti’den Elazığ milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ömer Çöteli, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti’den Elazığ milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Çöteli, Ak Parti il başkanlığında yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimini Elazığ’da tamamladığını, 2 yıl süreyle YSE 11. Bölge müdürlüğünde çalıştığını, daha sonra serbest ticaretle uğraştığını kaydetti. 1982 yılında geçirmiş oyduğu trafik kazası sonucu omurilik felçlisi olduğunu belirten Çöteli, 2003 yılında, şuanda 400 üyesi bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ şubesini kurduklarını, halen bu derneğin başkanlığını yürüttüğünü söyledi.
Kendisi gibi engelli vatandaşların önerisi ile Ak Parti’den Elazığ milletvekili aday adayı olduğunu belirten Çöteli, şunları söyledi: “Ak Parti güzel Türkiyemiz’de hükümet olduğu iki dönemde çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ülkemizin dış itibarı son yıllardaki en yüksek düzeye ulaştırılmıştır. Demokrasi mücadelesi konusunda hiçbir partinin gösteremeyeceği cesaret ve kararlılık gösterilmiş ve demokrasimiz daha güçlü hale gelmiştir. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere izin verilmemiştir: Toplumsal barışın sağlanması için önemli adamılar atılmıştır. Hukuk sistemindeki çarpıklıklar olabildiğince düzeltilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisinin öneli çalışmalarından biri de hiç şüphesiz özürlülerle ilgili düzenlemelerdir. Son 8 yılda özürlüler sahip olamadıkları haklara kavuşmuştur. En önemlisi anayasa değişikliği ile özürlülere pozitif ayrımcılık getirecek önemli hakların önü açılmıştır. Özürlü kardeşlerimize özürlü maaşı ve ağır olanlarına evde bakıcı ücreti verilmeye başlanmıştır. Özürlüler yıllar sonra topluma karışmaya başlamıştır.
Ülkemizde 8,5 milyon özürlü yaşamaktadır. Bu ülke nüfusunun yüzde 12’ne tekabül etmektedir. Nüfusun yüzde on ikisini oluşturan özürlüler ne yazık ki mecliste yeterince temsil edilmemektedir. Özürlülerin ciddi sorunları bulunmaktadır. Bunu en iyi özürlüler ve onların cefakar aileleri bilir. Şayet millet vekili seçilirsem ilimizin sorunları ile uğraşmanın yanında ülkemizde yaşayan özürlülerin eğitim, ulaşım, iş ve sağlık sorunlarının çözülmesi için yoğun çaba göstereceğim. Bu hayırlı mücadelemde tüm engelli, engelli aileleri ve Elazığlı hemşehrilerimin desteğini bekliyorum.”