Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Merkezi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanlığı’ndan, ilçede engelli sürücüler için konuşlandırılan….

Merkezi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanlığı’ndan, ilçede engelli sürücüler için konuşlandırılan engelli otoparkının sağlıklı sürücülerce işgal edilmesine tepki geldi.

Çalışmalarıyla Türkiye genelinde tanınan ve Edremit Körfezi’ndeki bazı ilçeler ile Ankara’da da şubesi bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği İkinci Başkanı Halil Burgaz, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Trafik Komisyonu’nca engelli otomobil sürücüleri için Cumhuriyet Alanı’ndaki yol kenarında konuşlandırılan 2 araçlık engelli otoparkının, sağlıklı otomobil sürücüleri tarafından kullanılıp, engelli sürücülerin park edecek yer bulamamasına tepki gösterdi.

Dernek İkinci Başkanı Halil Burgaz, “Yıllardır engelli haklarının kazanılması ve engellilerin kazanılmış haklarının korunması için çaba gösteriyoruz. Yurt genelinde yaklaşık 8 buçuk milyon engellinin yaşadığı gibi ilçemizde de engellilerin en büyük sorunlarından biri ulaşım. Ulaşım konusunda ekonomik anlamda ekonomik koşulları müsait olan engelli vatandaşlarımız imkânları dâhilinde satın aldıkları otomobilleriyle bu sorunlarını çözümlemeye çalışıyorlar. Ancak otomobil sahibi engelli vatandaşlarımız için derneğimizin girişimleriyle Kaymakamlığımızın, belediyemizin ve İlçe Trafik komisyonumuzun da destekleriyle Ayvalık Cumhuriyet alanında bulunan yol kenarında ki 2 araçlık engelli otoparkının çoğu zaman sağlıklı sürücüler tarafından işgal edilmesi, engelli sürücülerimizi mağdur etmektedir. Ayvalık merkezdeki işlerini halletmek için evlerinden ya da işyerlerinden otomobilleriyle bu parka yanaşmak isteyen engelli sürücülerimiz, otoparkın, engelli olmayan sağlıklı sürücüler tarafından meşgul edilmesiyle zor durumda kalmaktadır. Sağlıklı otomobil sürücülerinin bu konuda biraz daha duyarlı olmasını ve engellilere ait olan bu park yerini kullanmamalarını talep ediyoruz. Biz engelliler için tahsis edilen bu otoparka engelli olmayan sürücülerin araçlarını park etmemeleri konusunda trafik polisi arkadaşlarımızın biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, bazı engelli sürücüler Ayvalık Cumhuriyet alanında bulunan 2 araçlık engelli otoparkının bulunduğu yerde sürekli trafik polisi memurlarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu otopark daha önce de Merkez Polis Karakolu’nun önündeydi. Orada da aynı işgaller oluyordu. Biz otomobillerimizle çarşıya indiğimizde, sağlıklı sürücülerin araçlarını bize ait olan bu park yerine koymasından dolayı, otomobillerimizi park edecek yer bulmakta güçlükler çekiyorduk. Bu sorunumuzu anlattığımız görevli arkadaşlar bu şikâyetlerimize sert tepkiler de verebiliyorlardı. Şimdi otopark yeri değişti. Ama işgaller değişmedi. Yeni engelli otoparkının bulunduğu noktada hemen hemen tüm gün trafik polisi bulunuyor. Ama yine sağlıklı sürücüler tarafından işgaller çoğu zaman devam ediyor. Sağlıklı sürücüler tarafından işgal edilen kendi otoparkımız dışına park etmek zorunda kaldığımızda ceza yemek durumunda da kalabiliyoruz” diyerek dert yandılar.
Medya73.com

Bir yanıt yazın