Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engellilerin kendilerini yalnız hissetmelerinin birçok nedeni vardır. Bazıları için, sadece başkaları tarafından dışlandıklarını hissederler. Yalnızlık, depresyon ve umutsuzluk duygularına yol açabileceğinden, insanların hayatında birçok soruna neden olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar için yalnızlık, çektikleri belirli bir sorunun neden olduğu bir şeydir. Bu durumlarda, sorunlar çok daha karmaşık ve sorunlu hale gelir.

Engelliler neden kendini yalnız hissetmektedir?

Fiziksel ya da BAŞKA ENGEL GRUPLARINDA olan engelli birçok insanın yalnız olduklarında hissettikleri en yaygın sorun depresyondur. Bu genellikle başkaları tarafından terk edildiklerinde ortaya çıkan tecrit hissinden kaynaklanır. Başkaları tarafından terk edildiklerinde genellikle kendilerini yalnız, istenmeyen ve değersiz hissederler ve bu da onlarda depresyon duyguları geliştirmelerine neden olur. Bazen depresyon o kadar kötü olabilir ki ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

İnsanlar tarafından dışlandıklarında, birçok engelli de kendini işe yaramaz ve reddedilmiş hisseder. Bu da değersizlik ve yetersizlik duygularına yol açar. Bu da kişinin diğer insanlardan daha da fazla geri çekilmesine ve acı çekmesine neden olur. Hatta majör depresyona bile yol açabilir ve bazen bu insanlar hastanede tedavi edilebilir.

İnsanların kendilerini yalnız hissetmelerinin bir başka nedeni de, düzgün iletişim kuramamalarıdır. Engelliler için bu durum daha da vahimdir. Kelimeleri konuşma ve anlama zorluğu nedeniyle, engellilerin çoğu arkadaşlık veya ilişki kurmayı zor bulmaktadır. İnsanlarla konuşmakta ve iletişim kurmakta zorlanırlar. Böylece bu kişilerin hissettikleri yalnızlık, aktif ve doyurucu bir yaşam sürmelerine engel olmaktadır.

Engellilerin işyerinde yaşadığı dışlanmışlık sorunu

Son olarak, engelli insanlar işyerlerinde yalnız olma eğilimindedir. Çoğu insan diğer insanlarla etkileşim kurmakta zorlandığından, birçok şirket onların varlığını gözden kaçırmak, engellilik politikaları ve uygulamaları açısından ihmallere yol açmaktadır. Sonuç olarak, birçok engelli insan iş arkadaşlarından ve işverenlerinden uzaklaşmaktadır. Bu nedenle birçok engelli, çalıştıkları yerlerde kendilerini güvensiz ve verimsiz hissettikleri için sıkıntılı bazı ruhsal sorunlar yaşayabilmektedirler.

Engellilerin kendilerini yalnız hissetmelerinin nedenleri olsa da, yalnızlıklarını azaltmak için alınabilecek önlemler de vardır. Bunu yapmanın bir yolu, onların ihtiyaçlarına uyarlanmış bir ortam yaratmaktır. Bir diğeri ise, diğer engellilerle faaliyetlerde bulunmak için mevcut fırsatlardan yararlanmaktır. Son olarak, sevdiklerinizi engellerini paylaşmaya teşvik ettiğinizden emin olun. İnsanlara onları önemsediğinizi ve onları oldukları gibi kabul ettiğinizi söylemek için asla geç değildir. Ne de olsa gerçek mutluluk başarının meyvesidir ve ona doğru yolculuk, içinde bulunduğu durumdan memnun olan iyi insanlarla başlamalıdır.

Engelliyim.net