Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

 Engellilere ayrımcılık yaptı dedi bakanın ihracını istedi

AK Parti’nin görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in partiden ihracını istedi. Ayva ihraç için dün AK Parti Genel Sekreterliği’ne başvurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki torba kanun tasarısında 8,5 milyon kişiyi dolaylı etkileyecek engelliler ilgili yapılacak düzenlemeye tepki gösteren Ayva, Dinçer’le ilgili ihraç istemini şöyle gerekçelendirdi: “İcra ettiği bakanlık vazifesinin etkileme imkanını da kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin özürlü vatandaşlarını dışlayacak, ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunmak suretiyle partinin programına, insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmış, bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmuştur.” Bu girişim üzerine Ak Parti Grup Başkanvekilleri dün Ayva ile görüştü.

Hürriyet