Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Küreselleşen dünya kavramı artık bir söz olmaktan çıkıp hayatın içinde kendine yer bulan bir olgu haline geldi. Belirli sınırlar içinde yaşamak, bölgesel hareket etmek, spesifik davranmak, kendi içinde gelişimler yaşamak gibi daha pek çok sınırlı şey küreselleşme ile değerini yitirdi. Özellikle de belli bir kazanç elde etmek isteyen işletmeler sınırlarını kırıp dünyayla birlikte hareket etmeli, global bir yapıya kavuşup dünyaya hitap etmeli. Bunlara ulaşmak içinde internet üzerinden özellikle de Google reklam ajansı gibi milyonlara ulaşabilecek reklam ve tanıtım ağları tercih edilmelidir.

Google dünyada en çok kullanılan arama motorlarının başında gelirken ülkemizde ise zirvede. Ülkemizde internet kullanıcısı milyonlarca insan için Google internete açılan bir pencere, bir kapıdır. İhtiyaç duyulan her şey ilk önce Google üzerinden arama yapılır ekrana çıkan sonuçlar içerisinde en üstte yer alan siteler tercih edilir. Kullanıcıların gösterdikleri bu davranışlar işletme penceresinden incelenince oraya şöyle bir durum çıkıyor: Firma müşteri aramak için çaba harcamıyor, müşteri firmayı aramak için çaba harcıyor.

Bu ayrıntı göz önüne alınınca Google reklam ajansı üzerinden tanıtım faaliyetleri sürdürmenin ne kadar etkili olabileceği anlaşılıyor. Standart reklam hizmetleri içerisinde yürütülen faaliyetlerde firma kendini müşteriye tanıtmak, zihninde yer edinmek ve marka algısı oluşturmak için birden fazla reklam ve tanıtım kampanyası düzenleyerek istediği sonuca ulaşmaya çalışırken aslında bunların hepsini sadece Google reklam ajansı üzerinden yapabilir.

Daha az zaman, emek ve masraf verilerek ve sadece Google reklam ajansı tercih edilerek dünyada milyarlarca internet kullanıcısına ulaşma ve daha etkin bir kampanya düzenlenebilir. Böylece firmalar, işletmeler, kamu kurum ve kuruluşları, kişiler gibi reklama ihtiyacı olan herkes amacına kısa yoldan kısa zamanda ulaşabilir.