Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Kastamonu'ya engelliler için okul

Kastamonu’ya engelliler için okul

Kastamonu Kuzeykent Eğitim Uygulama Okulu’nda yaşanan bina sorunu çözülüyor.

Kastamonu Kuzeykent Eğitim Uygulama Okulu’nda yaşanan bina sorunu iş adamı Hüseyin Üster’in 250 öğrenci kapasiteli yeni bir okul projesiyle çözülecek.

İş adamı Hüseyin Üster, 6 bin 321 metrekarelik alan içinde 2 bin 400 metrekarelik alana 2 katlı ve 22 derslik Sevgi Okulu yaptıracak. Okulun protokolü Kastamonu Valisi Mustafa Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ve iş adamı Hüseyin Üster’in katılımıyla imzalandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na açılışı yetiştirilecek olan okulun ismine ise Hüseyin Üster Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi adı verilecek. Öğrenciler bu süre zarfı içerisinde Halime Çavuş İşitme Engelliler Okulu’nda eğitimlerine devam edecek.

Özel bir projeyle inşa edilecek olan okulda engelliler için her türlü kolaylık sağlanacak. Kastamonu’da 189 engelli öğrenci bulunduğu tespit ettiklerini söyleyen Üster, bu öğrencilerden sadece 49’unun eğitimlerini sürdürdüğünü, kendi yapacakları 250 kişilik okul ile büyük bir ihtiyaca da cevap vereceklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ise, bu okulun İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olmaması nedeniyle ödenek sıkıntısı yaşadığını, bu nedenle de yeni bir okulu kendi imkanlarıyla yapmalarının mümkün olmadığını, bu zor günlerinde Hüseyin Üster’in yaptığı bu hayrın çok iyi olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Kara da, Hüseyin Üster’e yapmış olduğu bu katkıdan dolayı tüm engelli öğrenciler adına teşekkür ettiğini, bu iyiliğin unutulmayacağını söyledi.

Bir yanıt yazın