Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Sabancı Vakfı bu yıl 5 projeye 1.2 milyon liralık hibe verecek

Sabancı Vakfı bu yıl 5 projeye 1.2 milyon liralık hibe verecek

BEŞ yılda çeşitli programlara toplam 5.7 milyon TL’lik maddi yardımda Sabancı Vakfı…

BEŞ yılda çeşitli programlara toplam 5.7 milyon TL’lik maddi yardımda Sabancı Vakfı, 2010 yılında 5 yeni projeye toplam 1.2 milyon TL hibe verecek. Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında yapılacak yardım kadınlar, gençler ve engelliler üzerine yapılacak. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, hibe programlarına ağırlık veren vakıfçılık yaklaşımını Türkiye’ye uygulayan ilk vakıf olduklarını söyledi. Sabancı, ‘Kadın gelişmişlik endeksinde 129’uncu, kadın eğitiminde ise 162’nci sıradayız. Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınmasında anahtar güç kadınlarda ve gençlerde. Toplumsal kalkınmamızı sağlayacak itici güçler kalkınırsa biz de ülke olarak kalkınırız’ dedi. Güler Sabancı, Türkiye’nin toplumsal gelişmede kapsamlı sorunları olduğunu ifade ederek, hibe programları ile ‘Kadınlar’, ‘Gençler’ ve ‘Engelliler’in toplumsal yaşamdaki sorunlarını ve çözümlerini daha yakından görebilen sivil toplum kuruluşlarının projelerine kaynak sağlayarak, hibe programları ile katılımcılık ve işbirliğini de harekete geçirdiklerinin altını çizdi. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ise, Sabancı Vakfı olarak, insanların hayatlarında sürdürülebilir projelerle kalıcı fark yaratmaya odaklandıklarını ve bu amaca hizmet etmek üzere yeni bir rota çizerek hibe programlarını başlattıklarını söyledi… İşte bu yıl Sabancı Vakfı’ndan hibe alacak kurumlar ve projeleri:

– Habitat için Gençlik Derneği (279 bin TL)

PROJE ADI: Toplumsal Hayata Etkin Katılım İçin Yerel Demokrasi Akademileri

HEDEF: Türkiye’de 200 Kent Konseyi ve altlarında çalışan meclisleri bulunmakta. Kadın, genç ve engelli meclislerinin kapasiteleri zayıf, etkili politika önerileri geliştiremiyorlar. Amaç bunları işlevsel hale getirmek

UYGULAMA İLİ: Adana, Ankara, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, Kocaeli, Samsun.

– Güneydoğu Özel Eğitim Kur. Derneği (176 bin TL)

PROJE ADI: Erken Çocukluk Özel Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması

HEDEF: Türkiye’de erken çocuk özel eğitim alanında ara elemanların kalitesi düşük ve en az 5 bin kadro açığı bulunmakta. Amaç bu sorunu bitirmek. Kız meslek lisesi mezunlarına eğitim vermek.

UYGULAMA İLİ: Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep.

– Uçan Süpürge Kadın İlet. Araş. Derneği (268 bin TL)

PROJE ADI: Çocuk Gelinler, Yıkıcı Gelenekler ve Ataerkil Sosyal Mirasın Mağdurları

HEDEF: Türkiye genelinde erken evlilik oranı yüzde 37; Güneydoğu’da ise bu oran yüzde 68’lerde. Acilen bu oranı düşürüp, evlilik yaşını yasa güvencesi ile 18’e çıkarmak.

UYGULAMA İLİ: 54 İl .

– Türkiye Gençlik Federasyonu (237 bin TL)

PROJE ADI: Katılımda Engel Yok

HEDEF: İşitme Engelli gençler proje hazırlama eğitimi alamıyor, kendileri toplumsal hayata katılmak için proje geliştiremiyor. Türkiye genelinde belli bir işaret dili birliğini sağlamak. 40 uzmana işaret dili eğitimi vermek.

UYGULAMA İLİ: Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon

– TOHUM Türkiye Otizm ve Eğitim Vakfı (240 bin TL)

PROJE ADI: Kaynaştırma/Bütünleştirmenin Etkililiğini Artırmak İçin Politika ve Uygulama Önerileri Amaç: Türkiye’de kaynaştırma eğitimi alması gereken çocuk sayısı 350 bin. Ancak bunların sadece 70 bini kaynaştırma eğitimi alabiliyor. Bu öğrencilerin de yaşıtlarıyla birlikte eğitim görmesi sağlanacak.

UYGULAMA İstanbul/ Türkiye Geneli

İşaret dilinde Sabancı:

SABANCI Vakfı’nın 2010 yılı hibe programları hakkında bilgi veren Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’de ortak bir işaret dili olmadığını anlattı. Sabancı, işitme engellilere yönelik ortak bir eğitim verilmesi için Türkiye Gençlik Vakfı’na hibe yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Uluslararası bir dil olarak kabul edilmiş ‘işaret dilini’ Türkiye’de sadece iki uzmanın bilmesinin büyük eksiklik olduğunu anlatan Sabancı, bu alanda bir şeyler yapılması için geç bile kalındığını söyledi. Güler Sabancı toplantıda işaret dili ile ‘Sabancı Vakfı’nın nasıl söylendiğini de göstererek anlattı: ‘Sabancı’ kelimesi için rahmetli Sakıp Amcamın kendisine özgü çenesini gösteriyorlar, ‘vakıf’ kelimesi için de iki kulağını böyle tutuyorlar..

Akşam

Bir yanıt yazın