Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Toplumda engelli insanlar neden dışlanmaktadır? Bu durumun birçok nedeni vardır hatta tek tek 100 200 neden sıralayabiliriz. Fakat bu nedenlerin hiçbiri engelli bireylerle ilgili değildir. Dışlanmanın asıl nedeni dışlama tepkisini veren kişinin;

  • Duygusuz
  • Düşüncesiz
  • Psikolojik bozukluklar
  • Kibirlilik
  • Bencillik
  • Anlayışsızlık

His engellerinin olması gibi birçok neden sıralayabiliriz. Görüldüğü üzere bu nedenlerin hiç biri engelli bireylerle ilgili değildir.

Asıl Engel Bakıp Görememektir

Toplumda engelli insanlar neden dışlanmaktadır? İnsanın insandan başka düşmanının olmadığı ve aynı zamanda insanın insandan başka desteğinin de olmadığı bir evrende ‘’dışlanmak ‘’kelimesinin telaffuzu bile incitiyor yürekleri. Herkes bir kalp taşıyorsa ve herkes hak ve özgürlükler anlamında eşitse dışlanmak sadece kişinin karakter yapısındaki eksiklikleri göstermektedir. Var olma sebebimiz aynıyken, sonumuz aynıyken kimsenin toplumu oluşturan bireyleri birbirinden ayırmaya hakkı yoktur.

Engelliler Dışlanınca Ne Olur?

Toplumda engelli insanlar neden dışlanmaktadır? Dışlanma konusunun bu davranış bozukluğunu sergileyen kişinin engelli düşünce yapısıyla ilgili olduğu doğrudur. Peki, siz engelli bir bireyi dışlayınca neler olur biliyor musunuz? Zaten zor olan bir yaşamı daha zor bir hale getirirsiniz. Kişinin saatlerce ağlamasına, bir daha toplum içine çıkmak istememesine, isyan etmesine ve daha birçok üzücü duruma neden olunur.  Engelli bir birey olmak kişinin elinden olmayan nedenlerden kaynaklanmaktadır. Düşünce ve duygu engelleri kişinin kendisini engelli hale getirmesidir.

Engelliyim.net bilgi paylaşım…