Son Yazılar

Duymer ile Engelsiz Bir Hayat: İşitme Kaybına Son! Dil ve Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır? <strong>2023 Yılı Akülü Tekerlekli Sandalye Fiyatları</strong> Engelli Bakım Evine Yerleşme Şartları Nelerdir? <strong>İşitme Kaybınıza İşitme Merkezlerinde Çare Bulabilirsiniz!</strong> Wollex W807 – Hafif Akülü Tekerlekli Sandalye Engelsiz tuvalet çözümlerinde akla ziyan durumlar Akülü Tekerlekli Sandalyeler Engelliler Haber Sitesi: Akıllı Koltuk Değnekleri Suadiye’de Güvenilir ve Uzman Erkek Kuaförü: Gent’s İstanbul

Türkiye’nin 3. yüz nakli operasyonu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Saat 10:30 sıralarında başlayan ameliyat 22:00’de sona erdi.

Yaklaşık 12 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği bildirildi.

Operasyonun mimarı Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı, detayları düzenlediği basın toplantısında anlattı.

12 kişilik ekibin yürüttüğü ameliyatın devam ettiğini söyleyen Turhanlı, operasyonun en önemli kısmı olan damarların ve sinirlerin dikilmesi işleminin tamamlandığını ifade etti.

Turhanlı, “Damarlardaki kanlanmanın başarılı olduğunu gördük. Ameliyatın sonlandırılma çalışmaları başladı. Bu aşamadan sonra yüzün deri kısmının kapatılması işlemine geçilecek. Bu da en az 1.5 saat sürecek” diye konuştu.

Ateşli Silah Yaralanması

Turhanlı operasyonun yapıldığı hastayla ilgili bilgiler de verdi. Nakil yapılan hastanın Kahramanmaraşlı 20 yaşında genç bir bayan olduğunu açıklayan Turanlı, hastanın 6 yıl önce ateşli silah yaralanmasıyla burun, üst çene, damak ve üst dudak bölgesinde çok ciddi doku kaybı meydana geldiğini, düzeltme amaçlı 35’in üzerinde ameliyat yapıldığını belirtti.

Bağışçı Aileye Teşekkür

Organ bağışında bulunan aileye de teşekkürlerini ileten Turanlı,”En acılı, en sıkıntılı günlerinde böyle bir bağış yaparak, bir takım insanların yüzünü güldürdüler, çok büyük bir iyilik ve hayır işlediler” dedi.

Verici 28 Yaşında

Turanlı, vericinin dün gece İstanbul’da hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç bir bayan olduğunu, durumun haber verilmesi üzerine, Doç. Dr. Selahattin Özmen, Prof. Dr. Sühan Ayhan ve Diş Hekimliği Protez Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mustafa Koçaklı’dan oluşan ekibin Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla İstanbul’a gittiğini anlattı. Vericiden burun, üst dudak ve üst çene kemiğini içeren kompozit dokunun alındığını ifade eden Turanlı, nakil yapılacak hastanın da Kahramanmaraş’tan Ankara’ya getirildiğini ve ameliyatın saat 10.30 sıralarında başladığını kaydetti.

Ntvmsnbc