Ayaklarınızda oluşan nasırlar için evde uygulayabileceğiniz yöntemler

Nasır, cildinizin bir noktasında tekrarlanan basınçtan kaynaklanır. Daha sert, kabarık bir yumru görünene kadar etkilenen bölgede ekstra deri katmanları büyür. Vücudunuz bunu cildinizi tahriş edici maddelere veya kırılmaya maruz kalmaktan korumak için yapar.

Nasır tedavileri

Nasır tedavileri

Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Nasır, cildinizin bir noktasında tekrarlanan basınçtan kaynaklanır. Daha sert, kabarık bir yumru görünene kadar etkilenen bölgede ekstra deri katmanları büyür. Vücudunuz bunu cildinizi tahriş edici maddelere veya kırılmaya maruz kalmaktan korumak için yapar. Nasırlar bazen acı çekmenize sebep olabileceği gibi bazı nasırlar ise acıtmaz ve çoğunlukla topuklarınızda, avuç içlerinizde, ayak parmaklarınızda ve dizlerinizde bulunur. Dar ayakkabılar giymek, çıplak ayakla yürümek, müzik aleti çalmak ve ellerinizle çalışmak nasırların yaygın nedenleridir. Nasırlarınızdan kurtulmak istiyorsanız, evde deneyebileceğiniz bazı doğal yöntemler vardır. Sizin için bu yöntemlerden bahsedeceğiz…

Nasır için evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri ve çareleri

Ilık su

Başka bir şey denemeden önce nasırlı bölgeyi 20 dakika ılık suda bekletiniz. Cildinizi havluyla kuruladıktan sonra, sadece parmağınızla nasır tabakasını nazikçe ovalayıp ovalayamayacağınıza bakın. Birkaç ıslatma seansı boyunca, nasırı bir seferde bir katman olarak tamamen kaldırabilirsiniz.

İlaçsız nasır pedleri

Keçe, silikon ve yumuşak bir yapışkandan oluşan nasır pedleri etkilenen bölgeye uygulanabilir ve çorapların, ayakkabıların, eldivenlerin veya gömleklerin altına giyilebilir. Bu pedler, nasırınızın iyileşirken tahriş olmasını önleyecektir. Cildinizi tahriş edip yarabilen bir bileşen olan asit içeren ilaçlı nasır pedlerinden kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Elma sirkesi

Elma sirkesindeki asit içeriği nasırın sert kabuğunu yumuşatabilir. Dört ölçek su ve bir ölçek elma sirkesinden oluşan bir solüsyonu karıştırın ve nasırınızı yaklaşık 20 dakika boyunca ıslatın. Cildinizi bu ıslatmadan çıkardığınızda, bir veya iki nasır tabakasını daha iyi soyabilirsiniz. Çok sert çekmeyin ve sabırlı olmaya çalışın. Nasır etrafındaki veya üzerindeki derinin kırılması enfeksiyona neden olabilir.

Pomza taşı

Bu taş özellikle ayaklarınızın altında veya dirseklerinizde görülmesi zor yerlerde nasır varsa kullanışlı olabilir . Nasırınızı iyice ıslattıktan sonra ponza taşının basıncını nasırınıza uygulayın ve dairesel hareketlerle ovalayın. Bir kerede bütün nasırdan kurtulmaya çalışmayın. Buradaki yöntem, cildi hafifçe ovalamaktır.

Epsom tuzu

Epsom tuzu bir soyucu olarak kabul edilir. Bu tedavi, özellikle ellerinizle çalıştıktan sonra rahatlamaya ve aynı zamanda nasırdan kurtulmaya çalışıyorsanız faydalıdır. İnce tuz taneleri, kaslarınızı gevşetmek ve cildinizi rahatlatmak için çözülür. Nasırınızı ıslatmadan önce bir leğen ılık suyla 2 ila 3 yemek kaşığı karıştırmak nasırdaki soyulmayı kolaylaştırabilir.

Çay ağacı yağı

Antibakteriyel, doğal bir antiseptiktir. Ilık suyla dolu bir leğene birkaç damla çay ağacı yağı koyun ve cildinizin yumuşayıp kalkmaya başladığını hissedene kadar nasırınızı ıslatın. Çay ağacı yağı çok kuvvetli olduğundan 15 dakikadan fazla suda bekletmeyin. Fazla suda bekletmek zarar verebilir.

Kabartma tozu ve limon suyu

Bu çare, nasırların çıkarılmasını kolaylaştıran bir reaksiyonu tetiklemek için bir asit bileşeni (limon suyu) ve bir kimyasal bileşeni (sodyum hidrojen karbonat, aynı zamanda kabartma tozu olarak da bilinir) birleştirmeyi içerir. Bu yönteme başlamak için ılık su, bir leğen ve 2 ila 3 yemek kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacaktır. Nasrınızı bu solüsyona batırdıktan birkaç dakika sonra karbonatı ekleyin faydasını göreceksiniz.

Nasırlarınız için kesinlikle denemeyin!

Nasırlar genellikle belli bir hastalığın alarm nedeni değildir. Cildinizden kesmeye çalışmak için asla bir jilet veya keskin bir alet kullanmayın. Bu, cildinizi kırabilir ve bölgenin enfekte olmasına neden olabilir. Nasır iltihaplanmaya, renk değiştirmeye veya kanamaya başlarsa, tıbbi yardım almalısınız. iyi bir cildiye uzmanı, enfeksiyonu izleyebilir veya enfekte bölgeyi mızraklayabilir veya koterize ( yani yakma tekniği ) ile müdahale edebilir.

Yazar: Engelliyim.net

Bizi Destekleyenler: evden eve nakliyat
odeonbet