Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelli Milli okçuların başarısı

Engelli Milli okçuların başarısı

Bedensel engelli milli okçular, Semray Taş Özer ile Tuncay Kırbaş, karşılaştıkları imkansızlıkları ve engelleri yenerek…

Bedensel engelli milli okçular, Semray Taş Özer ile Tuncay Kırbaş, karşılaştıkları imkansızlıkları ve engelleri yenerek, “spor her engeli aşar” mesajını veriyorlar.

Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı sporcularından Tuncay Kırbaş, yaklaşık 10 yıl önce okçuluk sporuna başladığını anımsatarak, “25 yaşındayken çalıştığım fabrikada yüksekten düşme sonucu belimden aşağısı felç kaldı. Tedavilerim bittikten sonra bir tanıdığım vasıtasıyla bir antrenörle tanıştım. Beni bu spora o antrenör başlattı. Kendisi kısa süre sonra başka başka bir yere tayin oldu. Fakat ben bu sporu bırakmadım. Yıllarca başkalarının malzemeleri ile yarışmalara katıldım. 2006 yılında Muğla Valiliği bize malzeme aldı. Malzememiz olduktan sonra beni milli takıma seçtiler. Yaklaşık 4 yıldır milli takım sporcusu olarak Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun bünyesinde çalışmalara devam ediyorum.” diye ifade etti.

Kırbaş, 2010 yılında 12-27 Mart tarihleri arasında Aksaray’da milli takım kampı yapıldığına işaret ederek, “Bu kampta bir yarışma yaptık. Bu yarışmada 4. oldum. Semray arkadaşımız ise kendi kategorisinde 2. oldu. Avrupa Şampiyonası Ağustos ayında Fransa’da yapılacak. Hedefimiz 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda yer almak ve başarılı olmak” diye konuştu.

Bedensel engelli milli okçuların, dünyadaki okçuluk sıralamasını değiştirerek Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nu birinci sıraya yerleştirdiğini anlatan Kırbaş, “Takım arkadaşlarımızdan ikisi olimpiyat ve dünya şampiyonu. Avrupa şampiyonasında da derecemiz var. Benim olmasa da arkadaşlarımın bu dereceleri mevcut. Bu başarılar hepimizin başarısı” diye ekledi.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Burhannetin Hacıcaferoğlu ise Muğla Valiliğinin ve kendilerinin bedensel engelli sporculara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Muğla’dan 2 bedensel engelli okçumuz milli takıma seçildi. Bugüne kadar bedensel engelli sporculara her türlü desteği verdik. Onlara antrenman okları alındı. Engelli sporcularımızı çalıştırmak için 2 antrenör istihdam ettik. Muğla ve Dalaman’da yaklaşık 50 bedensel engelli sporcumuz var.”

SEMRAY TAŞ ÖZER

Bodrum’da yaşayan ve Bitez Belediyesi’nin emlak servisinde çalışan 28 yaşındaki milli sporcu Semray Taş Özer, 27-28 Mart tarihlerinde Aksaray’da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Salon Okçuluk Şampiyonası’nda 2. olduğunu ve 1-14 Ağustos tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını söyledi.

Günde 3-4 saat antrenman yaptığını anlatan Özer, “Belediyenin zabıta biriminde çalışan eşimin hazırladığı özel bir cihaz kullanıyorum. Eşimle birlikte sıkı bir antrenman programı uyguluyoruz. Milli Takım kamplarına gidiyorum, ayda 15 gün şehir dışında çalışıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda derece alacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Özer, bir kaç yıl önce Muğla’da yaşadığını, burada kendisine destek verildiğini ancak Bodrum’a geldikten sonra aynı desteği göremediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girebilmem için ciddi anlamda malzeme desteğine ihtiyacım var. Önceden genel anlamda engelli okçulara gereken önem verilmiyordu. Ancak geçen yıl ‘Makaralı Yay Sınıfı’nda takım olarak dünya 3’sü olduk. Olimpiyatlarda dereceler aldık. Böylece bedensel engelli okçular biraz daha ön plana çıktı. Bu derecelerden sonra bize verilen önem biraz daha arttı ama yeterli değil.”

HEDEF TAHTASININ ARKASINDA PAS PAS VE MİNDER

Alpaslan Özer de antrenmanlarda yardım ettiği eşi Semray Taş Özer’in büyük başarılara imza attığını ve çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ifade etti. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli Takım kampları dışında eşimle birlikte çalışmalarımızı boş bir arsada sürdürüyoruz. Yer ve zaman sorunumuz yok ama malzeme sıkıntımız var. Kullandığımız yayın çok daha gelişmişi var. Bu yaydan olursa kendisine çok büyük avantaj sağlayabilir. Şu anda kullandığı yayın eski model olması dezavantaj. Kullandığımız hedef tahtası çok eskidi. Oklar delip arkadan çıkmasın ve duvara çarpmasın diye arkasına paspas ve minder koyduk. Oklar saatte 320 kilometre hızla gidiyor ve eskiyen hedef tahtasının arkasına bunları koymazsam oklar kırılır ve zarar görür.”

Bu arada Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, antrenman sahasına gelerek Özer çiftine destek verdi. Çömez, Semray Taş Özer’in her gittiği şampiyonadan madalya ile döndüğünü ve başarılı birer sporcu olduğunu kaydetti.

Hürriyet

Bir yanıt yazın