Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Trabzon’da bulunan Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Metin Kadı ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Trabzon’da bulunan Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Metin Kadı ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Kadı, Vali Kızılcık’tan görme engellilerin sorunlarının çözümü noktasında destek istedi ve dernekleri hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

Şans Oyunlarına Yöneliyorlar

Ziyarette konuşan Anadolu Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Onur Köroğlu da, görme engellilerin en büyük sorununun eğitimsizlik olduğunu söyledi. Köroğlu, “Sayın Valim bizim en büyük sorunumuz eğitimsizliktir. Yüzlerce görme engelli eğitimsizlikten sıkıntı çekiyor. Bu sıkıntı yüzünden arkadaşlarımızın çoğu şans oyunlarına yöneliyor. Biz bu durumdan kurtulmak için bazı çalışmalar yapıyoruz. Mesela derneğimizi açtık ve bir kütüphane yaptık. Sağ olsun üniversite öğrencileri de bize kitap getirme konusunda yardım ediyor” dedi.

Tebrik Ediyorum

Vali Dr. Recep Kızılcık da, “Sizi tebrik ediyorum. İyi bir başlangıç yapmışsınız. Ama size proje yapmanızı öneririm. Projeler kabul noktasında önemlidir. Biz de destek oluruz tabi ki size. Gerekli para desteğini de veririz.” ifadelerini kullandı.

Taka Gazete

Bir yanıt yazın