Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Bir günlüğüne engelli oldular

Bir günlüğüne engelli oldular

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, milletvekilleri bir günlüğüne ‘engelli’ oldu.

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, milletvekilleri bir günlüğüne ‘engelli’ oldu. Kadir Ural, gözleri bağlı halde, Fatoş Gürkan da tekerlekli sandalyeyle karşıdan karşıya geçmeye çalıştı.

TÜRKİYE Sakatlar Konfederasyonu, Özürlüler Haftasında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural’ın gözleri bağlanırken, Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan tekerlekli sandalyeye oturdu. G.M.K Bulvarında engelli gibi kaldırımlarda yürümeye ve karşıdan karşıya geçmeye çalışan milletvekilleri zor anlar yaşadı. Görme engelliler gibi kaldırımda yürüyen Ural, engellilerin kentsel yaşamda karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekerek, “Çevremize baktığımızda kendi yaşadığımız köyümüzde, ilçemizde, şehrimizde engelli vatandaşlarımızı görüyoruz. Ben belediye başkanlığı da yaptım. Belediyelerin engellilerle ilgili neler yapması konusunda çalışmalar yaptım. Yaşamak, görmek, yürümek bizler açısından mümkün değil ama hepimiz birer engelli adayıyız” diye konuştu.

Özürlüler unutulmamalı

Yürüme engelliler gibi tekerlekli sandalyeye oturan Gürkan ise, kentsel düzenlemelerde engellilerin ne tür zorluklarla karşılaştıkları düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Hayatı yaşamak anlamında bu süreci değerlendirmenin çok zor olduğunu kaydeden Gürkan, Tekerlekli sandalyede oturmak bile insanı hayattan kopmasına etken olabiliyor. Tüm engelli arkadaşlarımı hayatla bağlarını koparmadıkları için tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir güne sığdırmak kolay değil

Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi ise özürlüler haftasında engellilerin sorunlarını bir güne sığdırmanın kolay olmadığını dile getirdi. Çelebi, “Özürlülerin insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için geliştirilmiş yasal düzenlemelerin ve bunlara uygun kurumsal yapıların en kısa zamanda oluşturulmasını,buna ilişkin sosyal politikaların geliştirilmesini, kamusal bir hizmet olarak yaşama geçirilmesini talep ediyoruz diye konuştu.

Bir yanıt yazın