Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Devlet babadan Engelliler okuluna ziyaret

75. Yıl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini ziyaret eden Kars Valisi Ahmet Kara, kendisinden Galoş Makinesi ve Basketbol topu isteyen öğrencilere..

75. Yıl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini ziyaret eden Kars Valisi Ahmet Kara, kendisinden Galoş Makinesi ve Basketbol topu isteyen öğrencilere, “Devlet babadan isteyin” diyerek isteklerini ve taleplerini dinledi.

Vali Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ve eşleriyle birlikte 75. Yıl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini ziyaret etti. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş’un da eşlik ettiği ziyarette Vali Kara ve beraberindekileri Okul Müdürü Ataman Güngör ve Kars Engelli Öğrenciler Derneği Başkanı Sıdıka Ertaş kaşıladı.

Okulda incelemede bulunan Vali Kara, öğrencilerle tek tek tokalaşarak sohbet etti. Öğrencilere, okulda öğretmenlerinin kendilerini iyi davranıp davranmadıklarını sordu. Öğrencilerin, memnun olduklarını görence sevinen Vali Kara, bir dizi nasihatte de bulundu. Okulun ve okuldaki öğrencilerin büyük bir itinayla bakılması gerektiğine dikkat çeken Vali Kara, bu okulda okuyan çocukları herkesin kendi çocuğu gibi görmesini isteyerek, “Bunlar bizim nesillerimiz. Biz çocuklarımıza nasıl sahip çıkarsak onlar da bize öyle sahip çıkar” diye konuştu.

Vali Kara, “Bunlar bizim çocuklarımız, bizim insanlarımız. Bunları kendi çocuklarımızdan ayırmamız mümkün değil. Yapılan anayasa değişikliğiyle yaşlılara, kadınlarla, engellilerle ilgili pozitif ayırım yapılacağı hükmü geldiği. Bu hükme dayanarak bu çocuklarımıza imtiyazlı davranacağız. Bu çocuklarımıza gözümüz gibi bakmamız lazım.” diyen Vali Kara, okul müdürüne dönerek, “Yaptığınız görev kolay değil. Bu çocukların daha fazla sevgi ve ilgiye ihtiyaçları var. Dolayısıyla daha fazla emek sarf etmeniz gerekiyor. Sizi kutluyor ve başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Kara’nın, “Vali babanızdan ne istersiniz” sorusuna ise öğrenciler “Galoş makinesi ve basketbol topu istiyoruz” dediler. Öğrencilerin bu isteği üzerine Vali Kara, en kısa zamanda bir galoş makinesi ve basketbol topu alacağının sözünü verdi.

Vali Kara’ya bilgi veren Okul Müdürü Ataman Güngör de, “Okulumuzdaki eğitimlerimizin amacı öğrencilerimizin yaşam boyu elde edecekleri öz bakım becerilerini kazanmalarına ve basit okuma yazma becerilerini kazandırmaya yöneliktir. Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçları Valiliğimizin talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Cumhuriyet Lisesi pansiyonundan temin edilmektedir.” dedi.

Vali Kara okuldan öğrencilerin alkışları eşliğinde ayrıldı.
(TD-BA-S) KARS (KHA) – TACETTİN DURMUŞ / MELEK OTHAN

Kars Haber