Son Yazılar

Hasta Yatağı İncelemesi: Sağlık ve Konforun Mükemmel Bir Birleşimi Profesyonel Seviyede Teknik Otomotiv Hizmetleri Türkiye’nin En İyi Tıbbi Cihaz Aksesuar Yedek Parça Firması – Hasmed Medikal En Kolay Araç Nasıl Kiralanır? Müzikle Hayatı Dolu Dolu Yaşayın Dünya’nın en hafif akülü tekerlekli sandalyesi: Wollex W807 Engelli bir insanın ne tür sorunları olabilir? Duygusal yaklaşımları nedir? Tekerlekli sandalye kullanırken dikkat edilmesi gerekenler Akülü Tekerlekli Sandalyelerde Kalite Ve Konfor Önemlidir! Dil ve Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır?

En Özel Sergi

En Özel Sergi

Özel Rehabilitasyon Merkezi; Görmeyen Göze Işık, Duymayan Kulağa Ses, Tutmayan Bacağa Baston Olmak İstiyoruz.

10– 16 Mayıs Sakatlar Haftası nedeniyle Özel Yeşil Artvin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalar, Halk Eğitim Merkezsi Müdürlüğünün vitrininde sergilendi.Sergide çocukların seviyelerine göre hazırladıkları çeşitli çalışmalar, yaratıcılıkta, üretkenlikte engel olmadığının ispatı oldu. Kurum Müdürü Meryem Yıldırım, üretimin ve yaratıcılığın engel tanımadığını, biraz çaba ile engellerin aşılabileceğini söyleyerek,  yeter ki bizler engellerimizden samimiyetimizi sevgimizi ve desteklerimizi esirgemeyelim dedi.

Kurum bünyesinde yapılan etkinliklerin “Bireysel” ve “Grup” derslerinde çalışıldığını söyleyen Yıldırım, yapılan bu etkinliklerin eğitimle olan ilişkisini ise şöyle açıkladı; “Aslında bu çalışmalar sergi için özel olarak hazırlanmış değildir. Bu çalışmalar, ders içerisinde sürekliliği olan etkinliklerdir. Öğrenciler, bu çalışmalarda kavram (sayı, renk, şekil, vs) psikomotor gelişim, hayal güçlerini kullanabilme, el göz koordinasyonu, dikkat, sosyalleşme gibi kazanımları da geliştirmektedir. Bizim hedefimiz, öğrencilerimize bu çalışmaların  yanında kendi ayaklarının üzerinde durabilme, kapasiteleri dâhilinde üretebilme, kendini ifade edebilme, özgüvenlerini kazandırma, tüm engellerine rağmen bizde varız diyebilmeyi öğretmektir. Bizler, bu etkinliklerle engelli çocuklarını evlere kapatılmak yerine, toplumla içi içe yaşamayı başarabileceğini, bunun utanılacak bir durum olmadığını anlatmaya çalıştık. Son olarak şunu söylemek isterim ki; “görmeyen göze ışık, duymayan kulağa ses, tutmayan bacağa baston olmak istiyoruz.”

Bir cevap yazın