Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engel tanımıyorlar, Nemrut'a tırmanıyorlar!

Engel tanımıyorlar, Nemrut’a tırmanıyorlar!

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği Rotary Engellilerle Zirvede ”Nemrut’a tırmanıyoruz-X” projesi bu yıl yüzlerce engelliyi bir araya getirdi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kastamonu, Denizli, Bursa, Malatya, Samsun, Antalya, Karadeniz Ereğli, Diyarbakır, Niğde, Eskişehir, Konya, Kayseri, Antakya, Tarbzon ve Bulgaristan başta olmak üzere Türkiye’nin birçok illerinden gelen engelliler ve Rotary Kulüplerinin üyeleri ve yerel engelli dernekleri üyeleri Adıyaman’da “Sevgi Yürüyüşü” ile başlayan etkinliklerin ardından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı Zirvesinde muhteşem bir salsa ve tango gösterisine tanıklık etti.

Engelleri sevgi yürüyüşü ile aştılar.

Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayın

Rotary Engellilerle Zirvede “Nemrut’a Tırmanıyoruz-X” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler Adıyaman’da Mimar Sinan Kültür Parkında 8 Ünlü ressamın canlı performanslarını sergiledikleri açıkhava atölye çalışmalarıyla başladı.

Öğle yemeğinin ardından Gölbaşı Caddesi üzerindeki Migros önünden çok sayıda engelli, rotaryen ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen ”Engelliler Sevgi Yürüyüşü” davullar ve zurnalar eşliğinde başlayıp, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile son buldu. Yürüyüşün akabinde otobüslerle Adıyaman Üniversitesi’ne giderek, Ünlü yönetmen Sırrı Süreyya Önder ile söyleşi yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelli vatandaşlar çok zor bir tırmanışı Mehmetçik ve üniversite gençlerinin de desteği ile başarıyla gerçekleştirerek, sağlıklı insanların yaptıklarını engelli insanların da yapabileceğini gözler önüne serdi. Bu etkinlikle toplumun dikkatini kültür mirasımız Nemrut Dağı Milli Parkı’na ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çekmeyi amaçlayan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, geleneksel hale getirdiği Rotary Engellilerle Zirvede ”Nemrut’a tırmanıyoruz-X” projesi ile engellilerin kendilerine olan güvenini artırmaya çalışıyor.

Tanrıların huzurunda salsa ve tango gösterisi

Etkinlik için Adıyaman’da toplanan engelliler ve yakınları, yaklaşık 300 kişilik kafileyle Dünyanın 8. harikasına doğru keyifli bir yolculuğun ardından, Nemrut Dağı öreninin bulunduğu zirvenin eteğine götürüldü. Burada Adıyaman İl Jandarma Komutanlığının özel olarak hazırlattığı koltuklara oturtulan engelliler, Mehmetçiğin ve Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin yardımı ile 2 bin 206 metrelik Nemrut Dağının dik yaya yoluna zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Zaman zaman yorulan askerler dinlenerek, yaklaşık 800 metrelik mesafeyi engel tanımadan tırmanmayı başardı.

Tanrı heykellerinin ve diğer kalıntıların bulunduğu Ören yerine ulaşan engelliler, Martı uçurtma kulübünün hazırladığı “uçurtma gösterisi”ni, zirvede hazırlanmış platform üzerinde 2005-2006 Türkiye Salsa Şampiyonu Yunus Emre Tıraş ve Ayça Bilmez’in gösterisi izledi. Salsa gösterisinin ardından Ercan Sayar ve Sevda Çakar’ın Tango Dans gösterisi katılımcılar ve turistler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Nemrut Dağı’nı Dünya’ya tanıtacaklar

İki yıldır iletişim Sponsorluğunu Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin gerçekleştirdiği etkinliğe her geçen yıl ilgi daha fazla artıyor. Konuya ilişkin olarak derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Demirel: “Adıyaman’da yer alan Nemrut Dağı, doğuyla batıyı buluşturan ve görkemiyle kendisine hayran bırakan eşsiz bir yer. Ayrıca UNESCO kültür mirası listesinde yer alıyor ve Dünya’nın 8. harikası olmayı hakedecek kadar öneme sahip bir milli park. Derneğimiz, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde; engelli vatandaşlarımızla birlikte engelleri aşıp, Nemrut Dağı’nın zirvesine çıkarak, bütün Dünya’yı bu eşsiz kültür mirasını görmeye davet ediyor. Bu işbirliği çerçevesinde Nemrut Dağı Milli Parkı’nı uluslararası alanda ve ülkemizde gerçekleştireceğimiz etkinlik ve organizasyonlarla tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Aydın: “Böylesine anlamlı ve gurur verici bir organizasyonun her aşamasında bulunmaktan duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade edebilmem mümkün değil. Nemrut Dağı’nın zirvesine kadar tırmanmayı başaran engellilerimiz, azimle hareket edildiği sürece hayatta hiçbir sorunun aşılamayacağını gözler önüne serdi. Engelliler insanlığın ortak sorunudur ve bununla birlikte tüm sağlıklı vatandaşların haklarına sahiptir. Bu organizasyonla engellilerin rahat yaşam sürdürebilmeleri adına öncülük etmeyi umuyoruz.” dedi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Hulusi Önder ise: “Yaptığımız bu proje uzun bir hazırlık sürecinden sonra gerçekleşti. Biz Rotary kulüplerinin bulundukları bölgelerden engelli vatandaşlarımızın etkinliğe katılımını sağlayarak, bizlere destek olmalarını istedik. Engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri ile birlikte yaklaşık olarak 300 kişilik bir gurup oluşturduk ve tüm etkinliğimizi bu grupla gerçekleştirdik. .Bu projedeki amacımız; engelsiz insanların bile çıkmakta zorlandığı zirveye tırmanarak zoru başarabilmeyi, insan ilişkilerinde dayanışmayı artırmayı, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı ve turizm kenti olan Adıyaman’ı tüm dünyaya tanıtmayı amaçladık. Projemize emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

İletişim Sponsorluğunu Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin gerçekleştirdiği etkinliğin sponsorluğunu ise BARAY yapıyor. Bu yıl 10.su düzenlenen etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye www.engelleriasiyoruz.org sitesinden ulaşılabilir.

Bir yanıt yazın