Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

 Engelli çocuklara yunus morali

Engelli çocuklara yunus morali

Antalya’da 500 engelli çocuk, Yunusla Terapi Derneği’nin projesi ile yunusları izleyerek moral buldu.

10 bine yakın engelli, projenin ikinci etabında yunuslarla yüzme olanağı da bulacak.

Yunusla Terapi Derneği ve Antalya Dolphinland’in hayata geçirdiği proje kapsamında Antalya, Burdur ve Isparta illerinde bulunan toplam 30 bine yakın engelli ve aileleri, yunusları izleyip onlarla yüzme şansı bulacak.

İki etaplı projenin ilkinde, 750’ye yakın engelli ve aileleri yunusların gösterisini izledi. Yunusların gösterileri sırasında terapileri devam eden çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

Birçok yabancı turistin de izlediği gösteride, Dolphinland konukları hoşça vakit geçirdi. Proje ile zihinsel ve fiziksel engelli 500 kişinin dış dünyaya ilgi ve sosyal gelişimini arttırmak amaçlandı.

“10 BİN ENGELLİYİ YUNUSLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Yunusla Terapi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Zengin, Antalya, Burdur ve Isparta gibi çevre illerden yaklaşık 10 bin engelliyi yunuslarla buluşturmak istediklerini söyledi. Zengin, “Yunuslarla daha da enerji almalarını istedik. Engelli çocuklarımızı izlemenin yanında birde yüzdürmek istiyoruz.

Enerji alıp, moral bulmaları çok önemli” dedi. Bedensel engelli Buse Sağlam ilk kez yunus gördüğünü ve mutlu olduğunu belirtirken, anne Mürvet Sağlam ise kızının yunusları izlemesi ve ileride yunuslarla yüzecek olmasının tedavilerine yardımcı olacağını belirtti.

Bir başka bedensel engelli minik Zeki Korkmaz ise, gösteride en fazla yunusların şarkı söylediği bölümü sevdiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Serpil Korkmaz da, çocuğunun yunusları izleyerek moral depoladığını belirtti.

Bir yanıt yazın