Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelli gençler, askere kına yakılarak uğurlandı

Engelli gençler, askere kına yakılarak uğurlandı

Bir günlüğüne de olsa vatanî görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacak engelli gençler için Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, asker eğlencesi düzenledi.

Kına yakılan ve halay çekilen eğlencede bazı engelli yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, bir günlüğüne de olsa vatanî görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 87 engelli genç, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlendiği asker eğlencesinde bir araya geldi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğlenceye Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile engelli gençlerin aileleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, “Askeriyenin kapısından girmek, o havayı teneffüs etmek, elbiseleri giymek, yemeğinden yemek, eğitim görmek, bayrağın üzerine elimizi koyup and içmek bizim için de büyük onur. Büyüklerimizin bir sözü var; ‘askere gitmeyene kız vermezler’ derler. Bizim askerler de 13 Mayıs’ta (bugün) çakı gibi askerlik görevini yapacaklar ve artık kız istemek için de bir sorun kalmayacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 87 asker adayı Türk bayrağı altında tören alanına geldi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve protokol üyeleri asker adayı gençlerin ellerine kına yaktı. Daha sonra engelli gençler protokol üyeleri ile halay çekti. Engelli gençlerin mutlulukları gözlerinden okunurken, bazı engelli aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Engelli gençler bugün Yalova yolu üzerindeki Jandarma Komutanlığı’na teslim olup, 1 günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.

ZAMAN

Bir yanıt yazın