Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelli Okulunun Kermesinde Mehteran Şov

Engelli Okulunun Kermesinde Mehteran Şov

Arnavutköy Eğitim Uygulama Ve İş Eğitimi Merkezi Okulu Düzenlediği Kermesle Öğrencilerin Bir Yıl Boyunca Yapmış Oldukları El İşi Ürünlerini Sergiledi.

Arnavutköy Belediyesi Engelli Mehter Takımı’nın yapmış olduğu gösteriyle açılışına renk kattığı kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Herkesin engelli adayı olduğu anlayışından hareketle, engelli vatandaşların hayata adapte olmaları, eğitim ve öğretimlerinin tamamlanmasını sağlayıcı, özellikle sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gibi önemli görevleri kamu kuruluşları gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda mesleki eğitim ve öğretim sağlayan engelli okulları da büyük öneme sahip.Özürlülere Yönelik Sosyal Programlar Sürecek

Arnavutköy Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Merkezi Okulu2009-2010 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencileriyle birlikte yaptıkları el işi göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu bir kermes düzenledi.

Arnavutköy Merkez Camii önünde sergilenecek kermesin açılışına Arnavutköy Belediyesi Engelli Mehter Takımı gösterileriyle renk kattı. Mehter marşlarını söyleyen takımı halk ilgiyle izledi ve coşkuyla alkışladı. Engelli ailelerinin de katıldığı kermes programında yine Arnavutköy Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Merkezi OkuluÖğrencilerinin yaptığı şarkı ve dans gösterisi ailelerinde katılımıyla tam bir eğlenceye dönüştü.

Mehter takımının alkışlar arasında alanı terk edişinin ardından okul Müdürü Ömer Raci Ulutaşkürsüye çıktı. Okullarının ilçedeki tek engelli okulu olduğunun altını çizen Ulutaş, amacımız çocuklarımızla birlikte öğretmenlerimizin yapmış olduğu bu elişi göz nuru ürünlerinin satışı ile yine evlatlarımıza daha iyi bir gelecek sunmaktır” dedi.Mehter Takımının Ünü Ülkeye Yayıldı

Ardından kürsüye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise; “Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Arnavutköy Belediyesi’ne de özürlü vatandaşlara yönelik yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Mehter takımını da tebrik eden Dede, yeni ilçe olunmasına karşın büyük sosyal atılımların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Son olarak kürsüye çıkan Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran; “henüz kurulalı üç ay olan mehter takımımızın şimdiden ünü tüm ülkeye yayıldı, belediye olarak yalnızca mehter takımı değil, Türk Halk Müziği ve sıra gecesi gruplarıyla da özürlülere yönelik sosyal programlarımız sürecektir” dedi. Konuşmaların ardından kermesin açılışının ardından kermesi gezen ziyaretçiler alışveriş yapmayı da ihmal etmedi

Bir yanıt yazın