Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelli Vatandaşlara Tanınan Haklar ve İmkanlar Semineri

Engelli Vatandaşlara Tanınan Haklar ve İmkanlar Semineri

Gaziantep Ticaret Odası (gto) Tarafından Yürütülen ‘Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi’ Çerçevesinde…

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen ‘Engelsiz Gaziantep için Elele Projesi’ çerçevesinde, ‘Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar’ konulu bir seminer düzenlendi.

GTO tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Haci Sani Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve Gaziantep MEKSA Vakfı işbirliğinde, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürütülen Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi etkinliklerine devam ediyor.

Proje kapsamında engelliler ve engelli ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla 4 Haziran Cuma Günü saat 14.00’te, Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar konulu bir seminer düzenlenecek.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı açıklamada, projenin il genelinde engellilere fırsat eşitliği sağlanmasına yönelik öncelikleri kapsayacak şekilde hazırlandığını bildirdi.

Göçer, şöyle dedi:

‘Engellilere tanınan hakların onlara ve ailelerine doğru bir şekilde anlatılması, bu konunun çeşitli platformlarda ele alınması yaşanan sıkıntıların azalması yolunda büyük bir önem arz etmektedir. Bu sebeple 4 Haziran 2010, Cuma Günü, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Özürlülük Araştırmaları ve İstatistik Dairesi Başkanı Sayın Abdülkadir Anaç’ın katılımı ile Özürlülere Tanınan Haklar ve İmkanlar konulu bir seminer düzenliyoruz.’

GTO Toplantı Salonu’nda düzenlenecek seminerin tüm engelliler ve engelli ailelerinin katılımına açık olduğunu belirten Göçer, Kasım 2009’da faaliyetlerine başlayan Engelsiz Gaziantep için Elele Projesi kapsamında, seminerler, meslek kursları, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile ilimizde yaşayan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm aranması konusunda ciddi çalışmalara imza atıldığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın