Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engelliler için Öz Bakım Kursu

Engelliler için Öz Bakım Kursu

İzmit Belediyesi Engelliler İçin Öz Bakım Kursu Adı Altında Bir Eğitim Programı Başlattı

İzmit Belediyesi Engelliler İçin Öz Bakım Kursu adı altında bir eğitim programı başlattı.

Temmuz ayı başına kadar devam edecek kursta 18 kişi gerekli eğitimleri alarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olacak. Kursiyerleri Gebze Otistik Çocuklar Merkezi’nde görevli uzmanlardan Birol Aktepe ve Mehmet Volkan Alkan eğitiyor.

Kursiyerlere 4 aylık eğitim boyunca engellilerle ve yakınları ile iletişim kurmak, engel türüne göre kişinin bakım hizmetlerini yürütmek, engellilere özel bakım becerileri kazandırmak, kullanacak ilaç takibi, yemek yedirme pozisyonları, genel temizlik ve hijyen kuralları gibi oldukça önemli konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verilecek.

Kursiyerler alacakları bu eğitim sayesinde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde, bakımevlerinde ve hastanelerde istihdam edilebilecekler.

Haberler

Bir yanıt yazın