Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engellilere Süpriz

Engellilere Süpriz

Terme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde hüzün ve coşku bir arada yaşandı.

Terme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde hüzün ve coşku bir arada yaşandı. Müzik eşliğinde eğlenceli bir akşam yaşanan gecede engelli bir üyeye ise akülü araç hediye edildi

Terme Engelliler Derneği (TED) tarafından Soğancılar Dinlenme Tesisi Rüya Salonunda dernek üyeleri ve ailelerini tanıştırmak amacıyla “Tanışma ve Kaynaştırma Yemeği” organize edildi. Yemekte bir araya gelen davetliler müzik eşliğinde eğlendiler.

Artık okuluna rahatça gidebilecek

Gecede engelli vatandaş Dilek Ölmez’e bir akülü araç hediye edildi. Bu anlamlı hediye salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Hediyesini mutlulukla karşılayan Ölmez, “Önümüz sene okula başlayacaktım. Sade tekerlekli sandalyeyle çok zor olacaktı. Kara kara bunun nasıl olacağını düşünüyordum. Artık içim rahat. Okulların açılacağı günü şimdiden heyecanla bekliyorum” dedi.

“Adımlarımızı hesaplı atıyoruz”

Bu anlamlı geceyi derneğe ikram eden Soğancılar Tesisi İşletmecisi Kemal Soğancı, gecede anlamlı bir de konuşma yaptı. “Bu salonda gördüğüm dayanışma ve kaynaşma devam ettiği sürece ben de sizlere destek olmayı sürdüreceğim” diyen işletmeci, böyle anlamlı bir geceye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. TED Başkanı Sevda Yıldız ise, “Kuruluşumuzu yeni gerçekleştirdik. Adımlarımızı hesaplı atıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz. Derneğimiz gelecek günlerde herkesin takdir ettiği hizmetlerin altına imza atacaktır” dedi.

Kaza geçiren görme engelliye dua

Programın sunucusu ise geçtiğimiz günlerde Samsun İlkadım Gar kavşağında bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve uyutulan görme engelli Hikmet Başman için herkesten dua istedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne dava

Karadeniz Engelliler Federasyonu, sesli trafik sinyalizasyon hizmetini önce başlatıp sonra kaldırması üzerine Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açacağınıaçıkladı. Bu açıklama salonda alkışlarla desteklendi.

Gecede engelli vatandaş Dilek Ölmez’e bir akülü araç hediye edildi.

Soğancılar Tesisi İşletmecisi Kemal Soğancı

Bir yanıt yazın