Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Gazi oldu 'vatani' görevi bitmedi

Gazi oldu ‘vatani’ görevi bitmedi

Şırnak’ta vatani görevini yaparken mayına basması sonucu gazi olan engelli milli okçu Mustafa Ak, 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalyayı hedefliyor.

Geçen yıl dünya şampiyonluğu yaşayan milli okçu Mustafa Ak, Gaziler Günü dolayısıyla  “Okçuluk benim şu an ikinci vatani görevimdir. Amaç bayrak için mücadele etmekse, bu cephede olabildiği gibi müsabaka sahasında da olabilir. Şu an cephede yapamasam da sahada bunu başarıyorum” dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 16 Kasım 1994’te mayına bastığını ve ardından sol bacağını diz altından kaybettiğini ifade eden Ak, 2005 yılında da bacağına protez takıldığını söyledi.

Halen Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde işçi statüsünde çalıştığını dile getiren milli sporcu, şöyle konuştu:

“Askere gitmeden önce Samsun’da 9 yıl amatör futbol ve yüksekokulda ise 2 yıl hentbol oynadım. Bacağımı kaybettikten sonra bu sporları yapma şansım kalmadı. 2001 yılında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ailemle tatil yaparken Karagücü Okçuluk Takımındaki arkadaşlarla tanışarak okçuluğa başladım. 2001 yılından beri de aktif okçuluğa devam ediyorum ve 2005’den itibarin de milli formayı giyiyorum. Geçen yıl Çek Cumhuriyeti’nde dünya şampiyonu oldum. Bundan sonraki en önemli hedefim, 2012 Londra Olimpiyatları. Bunun yolu da 2011 Dünya Şampiyonası’ndan geçiyor. Seneye İtalya’da yapılacak şampiyonada oyunlar için vize almam gerekiyor. Şimdiden bunun çalışmalarına başladım. Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi Londra Olimpiyatları’nda da altın madalya kazanmak istiyorum. En büyük hedefim İstiklal Marşını tekrar okutmak ve bayrağımızı göndere çektirmek.”

Halen Karagücü Okçuluk takımının sporcusu olduğunu anımsatan Mustafa Ak, Karagücü’nde daha çok gazilerin farklı branşlarda spor yaptıklarını kaydetti.

Karagücü’nde sporun öncelikli olarak rehabilitasyon amaçlı yapıldığını ifade eden Ak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Spor, daha sonra bir ülke temsiline dönüşüyor. Kendimize hedef belirliyoruz. Şu an bir çok gazi arkadaşımız milli formayla, farklı branşlarda ülkemizi temsil ediyor. Vatani görevlerimiz yarıda kalmış olsa da bir anlamda milli formayla bu görevi sürdürüyoruz. Bayrağımız için yapacağımız hala görevlerimiz var. Bunu da bayrağı göndere çektirerek yerine getiriyoruz.”

Öte yandan milli sporcu Ak, spor yaşamında özellikle eşi Seher ve kızları Cemre ile Saliha Sude’nin kendisine destek verdiğini söyledi. Ak, “Sporcusu olduğum Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, teknik direktörümüz Nejat Üstün ile antrenör İbrahim Yavuz başarımız için büyük emek veriyor. Bunun karşılığı olarak da ülkeme yeni madalyalar kazandırmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın