Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engellilerin oluşturacağı eserler ulusal ve uluslararası alanda İstanbul’u tanıtacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortak çalışmasıyla oluşturulacak “Sinema Atölyesi”nde kültürel ve sanatsal alanlarda eğitimler verilerek özürlü vatandaşların hayata tutunmaları ve yeteneklerini keşfetmeleri sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi‚ İstanbul’da yaşayan 1 milyon 200 bin özürlü vatandaşın şehri kültürel ve sanatsal hayata aktif katılımını sağlamak ve İstanbullularda özürlü bilinci oluşturmak için çok önemli bir projeye imza atıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi‚ Büyükşehir Belediyesi ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortak çalışmayla “Sinema Atölyesi” oluşturacak protokol yapması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verdi.

Meclis üyelerinin oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi “Sinema Atölyesi Projesi”ni hayata geçirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yedikule’de hizmet veren Özürlüler Merkezi’nde (İSÖM) kurulacak Sinema Atölyesi’nde‚ belediye ve üniversiteden uzmanlar tarafından engelli vatandaşlara tiyatro‚ sinema‚ resim‚ müzik gibi kültürel ve sanatsal alanlarda eğitim verilecek. Böylece İstanbul’da toplumun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşların hayata daha sıkı sarılmaları ve yeteneklerini keşfederek saygı duyulan sanatçılar olmaları sağlanacak.

Engelliler eserleriyle kendilerini anlatacak

Öte yandan‚ yetenekli özürlülerin oluşturduğu eserler ulusal ve uluslararası etkinliklerde ve yarışmalarda sergilenerek kendilerini keşfetmelerine ve ifade etmelerine zemin hazırlanacak. Böylece İstanbul’daki kültür-sanat hayatı da uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılacak ve şehirdeki engellilerin yaşam kalitesinin yükselişi gözler önüne serilecek. Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili kabul edilen raporda da projenin amacının; “ulusal ve uluslararası kültürel-sanatsal etkinlikler gerçekleştirerek özürlü bireylerin sosyalleşmesini sağlamak ve yetenekli özürlülerin kazandığı başarıların etkinliklerle topluma duyurmak” olduğuna dikkat çekildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan‚ belediyenin İstanbul’da yaşayan bütün özür gruplarına ihtiyaçlarına göre hizmet vermek için büyük çaba sarf ettiğini belirterek‚ “Bu proje özürlülerin kültürel-sanatsal aktivitelerle kendilerini yeniden keşfetmelerini ve topluma en iyi şekilde ifade etmelerini sağlayacak. Engellilerin kendilerini ispat edeceği böyle önemli bir projenin üniversitelerle işbirliği yapılarak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilmesi de diğer belediyelere ve üniversitelere örnek olacak” diye konuştu.

Proje kapsamında özürlülere tiyatro‚ sinema‚ müzik ve resim gibi kültürel ve sanatsal alanlarda eğitim verileceğini dile getiren Cemal Merdan‚ ilk eğitimin işitme engellilere yönelik tiyatro eğitimi olacağını söyledi. Özürlülerin kendilerini tanıtıcı filmler çekerek kamuoyuna özürlü olmanın anlamını öğreteceğini ve özürlü bilincini geliştireceğini de vurgulayan Cemal Merdan‚ engellilerin de diğer vatandaşlar gibi her alanda topluma katkıda bulunmalarını sağlayacak proje protokolünün‚ Başkan Kadir Topbaş’ın onayının ardından yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Başakşehir Rehberi

Bir yanıt yazın