Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Sosyal yaşamda engelliler hangi sorunlarla karşılaşmaktadır? Bu konuda açıkça belirtilmesi gereken bir durum varsa o da hayatın tüm zorluklarının bir kat iki kat değil ölçülemeyecek oranda zor olmasıdır. Toplumda yaşayan her birey hayatın zorluklarından yakınırken, engellilerin hayatından ve karşılaştıkları zorluklardan haberdar bile değillerdir.

Duyarsız Birey Engelliliği(!)

Sosyal yaşamda engelliler hangi sorunlarla karşılaşmaktadır?  Bu konuda hassasiyetlere saygı duyulsa, yardımsever toplum olunsa engelli bireyler toplumda karşılaştıkları her sorunun üstesinden gelecektir. Sosyal yaşam alanlarında ki engeller;

  • Ayrıştırmak
  • Görmezden gelme
  • Acımak
  • Üzülerek bakmak
  • Empati kuramamak
  • Dışlamak ve daha birçok engelli düşünce yapıları, engelli kişilerin kendilerini sosyal hayattan uzaklaştıran en büyük sorunlardır.

En Büyük Engel; Engelli Yaşamlarına Duyarsızlık

Sosyal yaşamda engelliler hangi sorunlarla karşılaşmaktadır? Merdiven çıkarken, parka giderken, alışveriş merkezlerin de gezerken, arabanızı park ederken engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan şeylere dikkat ettiniz mi? Birçok kişi bunların cevabını vermek için düşünürken, engellilerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunların değil yazısını yazmak, anlatmakla bitiremeyiz.

Bu konuda yaşanan sorunları tek tek sıralayarak yaraya tuz basmak yerine sosyal yaşam alanlarındaki her bir bireyi biraz duyarlı olmaya davet etmek gerekmektedir. Yazımızı okuyan herkes lütfen hassasiyetlerinin farkına vararak sosyal yaşamlarını sürdürsünler.

Engelliyim.net